Çin sınırlarını da açıyor: Kovid-19 bitti mi?

Çin sınırlarını da açıyor: Kovid-19 bitti mi?

Çin genelinde ateşli protestoların ardından hafifletilen sıfır vaka politikasındaki kısıtlamalar hızlıca kaldırılıyor. Ülkede çığ gibi büyüyen vakalara aldırış etmeyen yetkililer, bir önlemi daha kaldırdı. Karara göre, yurtdışından gelen yolculara uygulanan karantina mecburiyeti uygulanmayacak.

Çin’in koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede uyguladığı katı sıfır vaka politikasında son büyük değişiklik gerçekleşiyor. Yaklaşık üç yıllık kapalı sınırların ardından yolcular için karantinayı kaldıracağını açıklayan yetkililer, 8 Ocak'tan itibaren çalışma vizesi olan veya ailesini ziyaret etmek isteyenlere yeniden açacak.

GERÇEK VAKA VE ÖLÜM SAYILARI BİLİNMİYOR

Ancak Çin, diğer yandan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından virüsün vahşi bir şekilde yayılmasıyla mücadele ediyor. Raporlara göre hastaneler dolup taşıyor ve yaşlı insanlar ölüyor. Yetkililerin vaka sayılarını açıklamayı bırakmasıyla, ülke genelinde günlük vaka ve ölüm sayıları bilinmiyor. Ancak Reuters'a göre İngiliz sağlık veri firması Airfinity, Çin'de günde bir milyondan fazla enfeksiyon ve 5 bin ölüm meydana geldiği tahmin ediyor.

ENDER GÖRÜLEN PROTESTOLAR

Çin, üç yıllık tecrit, kapalı sınırlar, koronavirüs vakaları ve temaslıları için zorunlu karantinadan sonra "Kovid-19 ile yaşamaya" geçen dünyadaki son büyük ekonomi oldu. Sıfır vaka politikası ülke ekonomisini hırpalarken, vatandaşları kısıtlamalardan ve tekrarlanan toplu testlerden bıktırdı.

Politikaya yönelik kızgınlık, kasım ayında Başkan Xi Jinping'e karşı ender görülen halk protestolarına dönüştü ve bu, yetkililerin sadece birkaç hafta sonra kısıtlamaları kaldırmasına yol açtı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN