Çin’den ‘dünya’ya seyahat kısıtlaması tepkisi: Ayrımcılık yapıyorsunuz

Çin’den ‘dünya’ya seyahat kısıtlaması tepkisi: Ayrımcılık yapıyorsunuz

Kovid-19’la mücadelesinde katı sıfır vaka politikasından vazgeçen Çin’e karşı kısıtlama uygulayan ülkelere sert tepki geldi. Çin devlet medyası, ülkedeki vaka dalgasına yanıt olarak dünya çapında uygulanan Kovid-19 test gerekliliklerinin ‘ayrımcı’ olduğunu belirtti.

Üç yıl boyunca sınırlarını neredeyse tamamen kapalı tutan, sıkı bir tecrit rejimi ve toplu testler uygulayan Çin, 7 Aralık'ta aniden virüsle mücadele rotasını tersine çevirdi. Ancak bu durum, ülke çapında koronavirüs (Kovid-19) vakalarında ve ölümlerinde dalgaya neden oldu.

‘ÇİN’İN SİSTEMİNE SALDIRIYORSUNUZ’

Çin'deki salgının büyüklüğü karşısında ABD, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Malezya ve Tayvan Çin'den gelen yolculara koronavirüs testi yaptırmayı mecbur tuttu. Devlet tarafından yönetilen Global Times’da yayınlanan bir makalede, kısıtlamalar "temelsiz ve ayrımcı" olarak nitelendirilirken, "Gerçek niyet, Çin'in üç yıllık koronavirüs kontrol çabalarını sabote etmek ve ülkenin sistemine saldırmaktır" şeklinde kaydedildi.

250 MİLYAR DOLARLIK HARCAMA

Pandemiden önce Çinlilerin gezilerinde yaptığı yıllık harcama 250 milyar dolar civarındaydı. Ülke, 8 Ocak'tan itibaren gelen yolcuların karantinaya alınması zorunluluğunu kaldıracak. Ancak yine de kalkıştan önceki 48 saat içinde negatif bir PCR testi sonucu talep edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN