Dünyayı tedirgin eden düzenleme hayata geçiyor: Tepkiler Çin’i durdurmadı

Dünyayı tedirgin eden düzenleme hayata geçiyor: Tepkiler Çin’i durdurmadı

Sıfır vaka politikasıyla Kovid-19’a karşı sıkı bir şekilde mücadele eden Çin, sürpriz bir politika değişikliğiyle kısıtlamaları hafifletmeye başlamıştı. Son olarak yıllar sonra sınırlarını dünyaya açan dünyanın en kalabalık ülkesi, çığ gibi büyüyen vaka ve küresel tepkilere rağmen yeni düzenlemeyi hayata geçirdi.

Tüm dünyadan çok sonra koronavirüsle (Kovid-19) mücadelesini hafifleten Çin’de sıfır vaka politikasındaki kısıtlamaların son önemli parçası kaldırıldı. Yeni düzenlemeyle, Çin'e gelen yolcuların, neredeyse üç yıl boyunca zorunlu izolasyona tabi tutulduktan sonra artık karantinaya alınması gerekmeyecek.

‘ŞARTLI’ SEYAHAT

Geçen ay yetkililerin karantinanın kaldırılacağını açıklamasının ardından milyonlarca Çinli yurt dışına seyahat rezervasyonları yapmaya başladı. Ancak ziyaretçi sayısında beklenen artış, birçok ülkenin, şimdiye kadarki en ciddi miktarda vaka ve ölüm sayılarıyla mücadele eden Çin’den gelen yolculara koronavirüs testlerini mecbur tutmasına yol açtı.

ÇİNLİLER DURUMDAN MEMNUN

Sıfır vaka politikası nedeniyle ülkede nadir görülen protestolarla karşılaşan Çinli güvenlik güçleri, bu protestoların ardından sıkı kısıtlamaları hafifletmeye başlamıştı. Milyonlarca kişinin hem ülke içinde hem de yurtdışına gitmesi beklenirken, ülke vatandaşları durumdan memnun gözüküyor.

AFP haber ajansına konuşan Şanghay'ın Pudong Havaalanı’nda Pang soyadlı bir kadın, kurallardaki değişiklikten heyecan duyduğunu söyleyerek "Politikanın şimdi değişmesinin gerçekten iyi olduğunu düşünüyorum, bu gerçekten insancıl. Bence gerekli bir adım. Koronavirüs artık normalleşti ve bu engel kalktıktan sonra her şey pürüzsüz olacak” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN