Çinli liderden itiraf gibi açıklama: ‘Sıfır vaka’da hata yaptık

Çinli liderden itiraf gibi açıklama: ‘Sıfır vaka’da hata yaptık

Dünya genelinde neredeyse bir yıldır normal olan salgın sonrası hayata en geç giren Çin’den Devlet Başkanı Xi Jinping’den ülkesinin Kovid-19’la mücadelesine ilişkin itiraf gibi bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz yılın son aylarında patlak veren ateşli ‘sıfır vaka’ karşıtı protestoların ardından koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede bir anda politika değişikliğine giden Çin’de vakalar çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkesinin sıkı tecrit kurallarını terk etmesinden bu yana koronavirüs hakkında halka yaptığı ilk açıklamalarda, salgınla mücadele yaklaşımında ülkesinin “yeni bir aşamaya” girdiğini belirterek birlik çağrısında bulundu.

HATALARINI ‘KABUL ETTİ’

Öte yandan, Çinli lider, koronavirüs ile mücadele kapsamında yıllarca yürürlükte kalan sıfır vaka politikasındaki hataları kabul etti. Dünya genelinde 650 milyondan fazla kişiyi enfekte eden koronavirüs, 6.5 milyondan fazla insanın hayatına mal olurken, İngiltere merkezli Daily Mail gazetesinde yer alan bir habere göre, Xi Jinping, bu politikanın huzursuzluğa neden olmasının doğal olduğunu belirterek “Koronavirüs ortaya çıktığından beri insanı, hayatı ön planda tuttuk” dedi.

Xi Jinping, “Olağanüstü çabalarla eşi benzeri görülmemiş güçlüklerin ve zorlukların üstesinden geldik ve bu hiç kimse için kolay bir yolculuk olmadı. Artık zorlukların devam ettiği yeni bir aşamaya girdik. Azim ve dayanışma zafer anlamına gelirken, üstesinden gelmek için ekstra çaba gösterelim” diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN