Çin kısıtlamaları kaldırdı ülkeler alarma geçti

Çin kısıtlamaları kaldırdı ülkeler alarma geçti

Kovid-19’la mücadelede sıfır vaka politikasından vazgeçtikten sonra katı kısıtlamaları artan vaka sayılarına rağmen hızlıca kaldıran Çin, son olarak sınırlarını dünyaya açtı. Çinli gezginler, üç yıl sonra yurtdışına çıkacakken, diğer ülkelerden kötü haber geldi.

Çin, bu hafta uluslararası varışlar için karantina gerekliliklerini kaldıracağını ve daha önce yasaklanan Çinliler için yurtdışı seyahatlerine izin verileceğini duyurdu. Bu, birkaç yıllık izolasyondan sonra bir seyahate aç olan, yurt dışına uçuş rezervasyonu yapan hevesli Çinlilerde artışa yol açtı. Ancak, aynı zamanda Çin'de koronavirüs (Kovid-19) vakaları hızla artarken bazı ülkeler arasında endişeye neden oldu.

ÜLKELER BİR BİR ÖNLEM ALIYOR

ABD, Hindistan, Japonya, İtalya ve Tayvan gibi ülkeler, Çin’den seyahat eden yolculara test uygulanması ve sağlık durumlarının izlenmesine yönelik tedbirleri duyurdu.

Japonya, Çin'den gelen tüm yolcuların varışta teste tabi tutulacağını ve hükümetin Çin'e gidiş geliş uçuş sayısını sınırlayacağını duyurdu. Başbakan Fumio Kişida, Çin hükümetinin verilerinin eksikliğine işaret ederek “Çin’deki enfeksiyonun hızla yayıldığına dair bilgiler varken, durumu kavramanın zor olması nedeniyle Japonya'da endişe artıyor” dedi.

HİNDİSTAN ‘TÜM BÖLGEYE’ KARŞI ÖNLEM ALDI

Hindistanlı yetkililer, yalnızca Çin'den değil, Japonya, Güney Kore ve Tayland da dahil olmak üzere yakınlardaki birkaç yerden gelen yolcular için benzer yönergeleri uygulamaya koydu. Tayvan’da önlem alan ülkeler kervanına katılarak Çin'den gelen yolcular için varışta zorunlu test uygulamasını duyurdu.

HÜKÜMETTEN ‘RİSK DEĞERLENDİRME’ TAVSİYESİ

ABD ise, Çin, Hong Kong ve Makau bölgelerinden gelecek yolcular için son iki günde yapılmış koronavirüs testi gösterme şartı getirileceğini açıkladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ayrıca ABD vatandaşlarının Çin ve bölgelerine seyahatlerine karar verirken virüs riskini değerlendirmelerini tavsiye etti. İtalya, Çin'den gelecek yolculara havaalanında test uygulama işlemlerine Milano’da başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN