Esad’dan Erdoğan’la görüşmek için şart: Türkiye önce Suriye topraklarından çekilsin

Esad’dan Erdoğan’la görüşmek için şart: Türkiye önce Suriye topraklarından çekilsin

Uzun yıllar sonra temaslara başlayan iki ülke arasında üst düzey toplantılar gerçekleştirilmeye devam ederken, Suriye lideri Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için Türkiye'nin Suriye topraklarından tamamen çekilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeniden bir araya gelme olasılığıyla ilgili şartlarını duyurdu. Esad, Erdoğan ile görüşebilmesi için, "Türk askeri birliklerinin tamamen Suriye sınırlarından çekilmesi, Türkiye'nin terör desteğinin durdurması ve Suriye'nin savaştan önceki durumuna dönmesi" gerektiğini söyledi.

Rusya merkezli RIA Novosti’ye konuşan Esad, "Erdoğan ile görüşmemin tek olasılığı bu. Eğer Suriye'de savaşla ilgili nihai bir sonuca ulaşmayacaksa görüşmenin ne anlamı olur?" dedi.

KRİTİK GÖRÜŞME ERTELENDİ

İngiliz haber ajansı Reuters'a göre Rusya, Türkiye, İran ve Suriye dışişleri bakanları arasında bu hafta başkent Moskova'da gerçekleştirilmesi planlanan görüşme belirsiz bir tarihe ertelendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dört ülkenin bakanlarının Suriye krizinin çözümüyle ilgili müzakerelerden önce bu hafta Moskova'da bir araya geleceklerini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

Suriye'de 2011’de başlayan iç savaştan bu yana Türkiye ve Suriye arasında ilk üst düzey ikili temas, 28 Aralık 2022’de gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun ev sahipliğinde Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ve istihbarat başkanı ile görüştü. İlk görüşmeden sonra, Türkiye-Suriye arasındaki diyaloğun siyasi ilişkileri de ele alacak şekilde geliştirilmesi konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN