İsrail'de dikkat çeken anket... Sadece yüzde 29'u 'evet' dedi! Netanyahu'nun başbakanlığına onay çıkmadı

İsrail'de dikkat çeken anket... Sadece yüzde 29'u 'evet' dedi! Netanyahu'nun başbakanlığına onay çıkmadı

İsrail'in Maariv gazetesi, 515 İsrailliden oluşan rastgele bir örneklemi içeren Lazar Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen anketin sonuçlarını yayımladı. Katılımcılara İsrail hükümetine başkanlık etmeye en uygun kişinin kim olduğu sorusu yöneltildi. Dikkat çeken ankette, İsraillilerin sadece yüzde 29'u Netanyahu'nun başkanlık etmek için 'en uygun kişi' olduğunu ileri sürdü. Ankete katılanların yüzde 42'si ise bu pozisyon için Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ı uygun buldu.

Gazze'deki sıcak savaşın 98. günü geride kalırken İsrail'in yetkili kişileri üzerinden anket yapıldı. İsrail'de yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın sadece yüzde 29'unun hükümete başkanlık etmek için en uygun kişi olarak mevcut Başbakan Netanyahu'yu gördüklerini ortaya koydu.

YÜZDE 42 İLE EN UYGUN KİŞİ BENNY GANTZ

İsraillilerin yüzde 29'u hükümete başkanlık etmek için en uygun kişinin Başbakan Binyamin Netanyahu olduğunu düşünürken, yüzde 42'si bu pozisyona en uygun kişinin Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz olduğu yönünde görüş bildirdi. Ankete göre, diğer katılımcılar ise bu konuda çekimser kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN