İsveç Başbakanı’ndan NATO açıklaması: Finlandiya ile farklı aşamalarda üye olabiliriz

İsveç Başbakanı’ndan NATO açıklaması: Finlandiya ile farklı aşamalarda üye olabiliriz

NATO’ya katılmak için Finlandiya’yla birlikte başvuru yapan İsveç’in üyeliğiyle ilgili konuşan Başbakanı Kristersson, İsveç ve Finlandiya'nın farklı aşamalarda NATO üyesi olabileceğini söyledi.

İsveç basınında yer alan haberlere göre, Kristersson, ülkesinin NATO’ya üyelik başvurusuna ilişkin düzenlediği basın toplantısında, "İsveç ve Finlandiya'nın farklı aşamalarda onaylanması söz konusu olabilir" ifadelerinde bulundu.

‘İZLENİMLERİMİZ BU YÖNDE’

Kristersson, kendisinin ve İsveç'in NATO Baş Müzakerecisi Oscar Stenstrom'un son haftalarda ittifak üyeliğinin farklı aşamalarda gerçekleşme olasılığının arttığı izlenimi edindiklerini belirtti. Söz konusu durumun olması halinde İsveç'in "hazırlıklı olduğunu" söyleyen Kristersson, Finlandiya'nın NATO'ya kendilerinden önce katılma ihtimalinin arttığını söyledi.

Ukrayna ile Rusya arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş nedeniyle benzer bir işgalden sakınmak için NATO güvenlik şemsiyesine dahil olmak isteyen Finlandiya ve İsveç, bu konuda adımları da birlikte atma kararı almış ve üyelik başvurusunu Brüksel'de birlikte yapmıştı.

TÜRKİYE SOMUT ADIMLAR BEKLİYOR

Ancak Türkiye, bu ülkelerde terör örgütü PKK/YPG/PYD ve FETÖ'ye destek nedeniyle NATO üyeliklerine karşı çıkarak Türk vatandaşlarını ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi, terörden aranan veya hükümlü kişilerin iadesi, savunma sanayi ürünlerinin ihracatındaki kısıtlamaların kaldırılması gibi konularda somut ve kalıcı adımlar atıldığını görmek istediğini belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN