Polonya'dan AB'nin göç yasasına karşı resmi karar

Polonya'dan AB'nin göç yasasına karşı resmi karar

Polonya, AB ülkelerine zorunlu göçmen dağıtımını öngören göç yasasına karşı çıkılmasına dair resmi bir karar aldı. Başbakan Morawiecki, 'zorunlu dayanışma mekanizması' olarak bilinen bu yasaya karşı çıkmanın önemine vurgu yaparak, göçmenlerin her AB ülkesine zorunlu dağıtımının gerekliliğini reddettiklerini belirtti.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, AB ülkelerine zorunlu göçmen dağıtımını öngören göç yasasına karşı çıkılmasına dair resmi bir karar alındığını açıkladı. Kabine toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede, ulusal güvenliğin öncelikli olduğunu vurgulayan Morawiecki, 'zorunlu dayanışma mekanizması' olarak bilinen göç yasasına karşı çıkmanın önemine dikkat çekti.

Başbakan Morawiecki, AB ülkelerine zorunlu göçmen dağıtımını öngören göç yasasına karşı alınan resmi kararın, AB Komisyonu ve Polonya'daki muhalefete yasadışı göçe izin verilmeyeceği mesajını güçlü bir şekilde iletmeyi amaçladığını belirtti. Polonya kabinesinin aldığı bu kararla, ülkenin AB Komisyonu'na ve diğer siyasi güçlere yasadışı göçe izin vermeyeceği konusunda net bir sinyal vermek istediğini ifade etti.

pp.jpg

AB'nin 2015'teki göç krizinden bu yana sığınmacıların üye ülkeler arasında nasıl dağıtılacağı ve iltica başvurusu reddedilenlerin nasıl geri gönderileceği konusunda çözüm aradığı belirtiliyor. Ancak üye ülkeler arasında farklı tutumlar nedeniyle AB Komisyonu'nun hazırladığı "göç ve iltica paketi" kabul edilemiyor.

KARAR ALMADA VATANDAŞLARIN SÖZ HAKKI OLACAK

Polonya, göç yasasında yer alan zorunlu dayanışma mekanizmasını kabul etmeyerek göçmenlerin zorunlu dağıtımına ve her göçmen başına 20 bin avro ödemesine itiraz etmişti. Başbakan Morawiecki, AB'nin göçmen yerleştirme planına karşı olduklarını ve 15 Ekim'de yapılacak genel seçimlerle birlikte referandum düzenleyeceklerini ve vatandaşlara göçmen kabulünü destekleyip desteklemediklerini soracaklarını açıklamıştı.

Polonya hükümeti, ulusal güvenlik ve egemenlik konularında kararlılığını gösterirken, AB içindeki göç politikalarına yönelik tartışmaların devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN