Rusya'dan Küba açıklaması

Rusya'dan Küba açıklaması

Küba'da süren hükümet karşıtı gösteriler hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Zaharova, egemen bir ülkenin içişlerine müdahalenin kabule dilemeyeceğini belirtti.

Koronavirüs nedeniyle turizmi sekteye uğrayan Küba’da tarihin en büyük protesto gösterisi gerçekleşti. Ülke'de yüzlerce kişi, kötüleşen ekonomik şartlar ve özgürlük talebiyle hükümeti protesto etmek için sokaklara döküldü. Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, protestoların ABD'nin ülkeyi istikrarsızlaştırmak için tuttuğu paralı askerlerin bir provokasyonu olduğunu söyledi. Ayrıca Kübalıları devrimi savunmaya çağırmasının ardından hükümeti destekleyen binlerce kişi de sokaklar döküldü.

'EGEMEN BİR ÜLKENİN İÇİŞLERİNE DIŞARIDAN MÜDAHALE KABULE DİLEMEZ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinden Küba'daki eylemlere ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada Rusya Dışişleri Bakanı Maria Zaharova, "Küba ve çevresindeki gelişmeleri dikkatli bir şekilde izliyoruz. Küba hükümetinin anayasa ve mevcut iç mevzuat kapsamında kamusal düzeni vatandaşların çıkarına olacak şekilde yeniden sağlamak için gerekli tüm önlemleri alacağına inanıyoruz" dedi.

Zaharova, egemen bir ülkenin içişlerine dışarıdan müdahale edilmesini ve Küba'daki istikrarsızlığı artıracak yıkıcı eylemleri kabul edilemez bulduklarının altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN