Sigara içme yasağı kaldırıldı

Sigara içme yasağı kaldırıldı

Yeni Zelanda "sağlıklı yetiştirmek için" diyerek koyduğu tütün yasağını kaldırıyor. Sebebi ise vergi indirimleri. Sağlıkçılar binlerce insanın hayatının olumsuz etkileneceği görüşünde.

Yeni Zelanda'da yeni muhafazakar hükümet, vergi indirimlerini finanse etmek için önümüzdeki yıl uygulanması beklenen sigara yasağını kaldırıyor.

ooo.jpg

BBC'nin haberine göre sağlık uzmanları, tütün ürünlerinin gelecek nesillere satışını engelleme planının iptal edilmesinin binlerce kişinin hayatına mal olacağını söylüyor

YASA İPTAL EDİLDİ

2022 yılında ülke, Ocak 2009'dan sonra doğanların yasal olarak sigara satın alabilmelerini engellemek için sigara içme yaşını yükselten bir yasayı kabul etmişti.

Yeni Zelanda bu yasayla, sigaraya bağlı ölümleri önleyerek sağlık sistemine milyarlarca dolar tasarruf sağlamak niyetindeydi.

Başka ülkelerde de ilham verdiği düşünülen yasa, sigarayı daha az erişilebilir hale getirmek için bir dizi başka önlem de içeriyordu.

2024'TE UYGULANACAKTI

Temmuz 2024'ten itibaren uygulanması planlanan yasalar arasında, tütün ürünlerindeki yasal nikotin miktarının azaltılması, sadece özel tütün mağazaları aracılığıyla satışına izin verilmesi, sigara satan mağaza sayısının 6.000'den sadece 600'e düşürülmesi gibi önlemler vardı.

YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

Ancak National Party, popülist Yeni Zelanda First ile yaptığı koalisyon anlaşması gereği yasayı yürürlükten kaldırmayı kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN