Trident füze testi ikinci kez başarısız oldu

Trident füze testi ikinci kez başarısız oldu

Kraliyet Donanması denizaltısından Trident füzesinin deneme atışları üst üste ikinci kez başarısız oldu. Arızayı ilk bildiren Sun gazetesinin haberine göre, füzenin itici roketleri başarısız oldu ve fırlatma sahasının yakınına denize indi .

Kraliyet Donanması denizaltısından Trident füzesinin deneme atışları üst üste ikinci kez başarısız oldu.

BBC'nin haberine göre Birleşik Krallık'ın nükleer caydırıcılığına ilişkin en son test HMS Vanguard tarafından yapıldı ve savunma bakanı da tanık oldu.

Arızayı ilk bildiren Sun gazetesinin haberine göre, füzenin itici roketleri başarısız oldu ve fırlatma sahasının yakınına denize indi.

Devriye gezisindeyken füzeler genellikle nükleer savaş başlıkları taşır ancak test yangınları için uygun değildir. Savunma Bakanlığı "nükleer caydırıcılığın güvenli, emniyetli ve etkili olmaya devam ettiğini" söyledi.

HER BİR FÜZE 17 MİLYON EURO

Britanya'nın Trident füzeleri üzerinde yaptığı testler, özellikle maliyetlerden dolayı nadirdir. Her bir füzenin fiyat etiketi 17 milyon euro civarında ve son test 2016 yılında yapıldı ve füze rotadan saptığında başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Füzenin Brezilya ile Batı Afrika arasındaki Atlantik'e zararsız bir şekilde inmeden önce birkaç bin mil uçması bekleniyordu. Başarısız olan 2016 testi sırasında Sunday Times, uçağın Florida kıyısı açıklarındaki HMS Vengeance'tan fırlatıldığını bildirdi.

Gazete, Trident II D5 füzesinin Afrika'nın batı kıyısındaki bir deniz hedefine 5 bin 954 kilometre ateşlenmesinin planlandığını ancak ABD'ye doğru yöneldiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN