Araç almak hayal değil gerçek oluyor! Sıfır ve ikinci el araç almak hiç bu kadar kolay olmadı

Araç almak hayal değil gerçek oluyor! Sıfır ve ikinci el araç almak hiç bu kadar kolay olmadı

Otomobil hayaliyle yanıp tutuşanlar bu haberle sevinçten havalara uçacak. Otomotiv sektöründe atılan yeni adımlar herkesin yüzünü güldürdü. Yeni adımlar ile birlikte araba sahibi olmanın da önü açıldı. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Dolar, Euro ve altın gibi para birimleri hızlı bir şekilde yükselirken bütün piyasalarda alt üst oldu. Son yılların en yüksek rakamları görülürken ev, araba gibi yatırım araçlarına yönelmekte neredeyse imkansız oldu. Son birkaç ayın en yüksek zirvesi yaşanırken yatırım yapmak isteyen vatandaşlar da piyasalardan elini eteğini çekti. Piyasada yaşanan tüm gelişmelerin yanı sıra otomobil sektörünü canlandıracak önemli bir adım atıldı. Artık araç almak hayal değil gerçek oluyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…


ARAÇ FİYATLARINDA ŞOK GELİŞME

2022 yılında piyasada yaşanan olumsuzluklar ekonomiyi de ciddi oranda etkiledi. Fiyatlar bir anda tavan yaparken sıfır ve ikinci el araç satışları da durma noktasına geldi. Yetkililer yeni bir hamle hazırlığı için kolları sıvadı. Atılan yeni adımlarla birlikte otomotiv sektörü de yeniden canlanacak.

arac-mtv.jpg

Döviz fiyatları pek çok sektörü etkilerken küçük işletmeler de kepek indirmek zorunda kaldı. Son birkaç yıl içerisinde yaşanan olumsuz durumlar piyasaları da olumsuz etkiledi. Pandemi, çip sorunu derken araç almak da imkansız hale geldi. Yapılan görüşmeler sonrasında vatandaşların araç alımını kolaylaştıracak yeni adımlar atıldı. Yapılan yardımlar zamlar ve KDV indirimler sektörü bir nebze de olsa rahatlatırken bu kez de otomotiv sektörü gündemde yerini aldı.

arac-satisi.jpg

ARAÇ ALIMLARINDA YENİ RAKAMLAR

Tüm indirimlerle birlikte otomotiv sektörünü rahatlatacak yeni kararlar alındı. BDDK bankalar ile görüşmelerini tamamlarken taşıt kredisi almak isteyen vatandaşlar içinde faizlerin düşürüldüğü duyuruldu. Bunun yanı sıra vade farkı için belirlenen rakamlar da bütçeyi yormayacak şekilde güncellenecek. Alman Yeni kararlar kapsamında araç satışlarında da hızlı bir yükselişi yaşaması bekleniyor. Bu sayede vatandaşlar bankalar aracılığıyla aldıkları krediler ile istedikleri araçların da sahibi olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN