Asgari ücretli çalışanlar bayram edecek! Ara zam oranı belli oldu: Temmuz'dan sonra böyle ödenecek

Asgari ücretli çalışanlar bayram edecek! Ara zam oranı belli oldu: Temmuz'dan sonra böyle ödenecek

Türkiye'de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda yapılan açıklama yapıldı: 1 Temmuz itibarıyla 12.500 TL. İşte detaylar...

Özel sektör çalışanları tarafından merakla beklenen asgari ücret zammıyla ilgili açıklama yapıldı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Temmuz tarihinde asgari ücretin 12.500 TL olabileceğini belirtti. Bu açıklama, birçok vatandaşın geçimini asgari ücretle sağladığı Türkiye'de büyük bir öneme sahip.

1 TEMMUZ İTİBARIYLA 12 BİN 500 TL'YE YÜKSELEBİLİR

3

Erdursun'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kamu işçilerine yapılan zam oranının %45 olduğu ve en düşük kamu işçi maaşının 15.000 TL'ye yükseldiği ifade edildi. Bu zam oranının 1 Temmuz'da asgari ücrete de yansıyabileceği belirtilirken, asgari ücretli, memur, emekliler ve diğer çalışanlar için bu durumun önemli olduğu vurgulandı.

2023 yılı Ocak ayından itibaren brüt 10.008 TL ve net 8.506 TL olarak belirlenen asgari ücret, söz konusu zam oranıyla 1 Temmuz itibarıyla 12.500 TL'ye yükselmiş olabilir.

Özel sektör çalışanları ve diğer vatandaşlar, asgari ücret zammı konusundaki bu açıklamayı yakından takip ederek gelişmeleri bekleyebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN