Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı duyurusu! Ayrıntıları tek tek paylaştı: Bu ihtimaller gerçek olursa...

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı duyurusu! Ayrıntıları tek tek paylaştı: Bu ihtimaller gerçek olursa...

Asgari ücret zammı hakkındaki açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Geçtiğimiz yıl iki kez zam yapılan asgari ücret zammına bu sene de zam yapılması beklenirken bakan Bilgin, Temmuz ayını işaret etti. İşte Bakan Bilgin’in o açıklamaları…

Son günlerde zam tartışmaları gündemdeki sıcaklığını korurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zamlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama kapsamında asgari ücret zammı için Temmuz ayı işaret edildi. Asgari ücret zamları hakkındaki ilk açıklama ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. İşte Bakan Bilgin’in o açıklamaları…

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Asgari ücretle ilgili çok soru geldiğini belirten Bakan Bilgin, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında ara zam yapıldığını söyledi. 2023 yılında da Temmuz ayında bir ek artış yapılabileceğini ifade eden Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına değindi. Artık zamların 6 ayda bir mi yapılacağı sorusu gündemde yer alırken merak edilen sorunun yanıtı Bakan Bilgin'den geldi.

vedat-bilgin-asgari-ucret-aciklamasi.jpg

Asgari ücretin özel sektörün verdiği bir ücret olduğuna değinen Bakan Bilgin, bu nedenle asgari ücret düzenlemelerinde çeşitli şartların geçerli olduğunu vurguladı. Enflasyon ve hayat pahalılığının aynı şey olmadığını vurgulayan Bakan Bilgin, enflasyonun düştüğünü ancak hayat pahalılığının devam ettiğini söyledi. Alım gücünün azaltması ve ücretler üzerindeki baskısını ifade eden Vedat Bilgin, başka bir faktöre daha bakıldığını söyledi.

paralar-2-001.jpg​​​​​​​

Her yıl mevzuata göre yılda bir kez zam yapıldığına değinen Vedat Bilgin, “Ama geçen sene olduğu gibi bu sene de bu şartlarda olumsuz tablo olursa Temmuz'da değerlendiririz ve yeniden asgari ücreti belirleriz. Enflasyondaki iniş devam eder, fakat hayat pahalılığı devam ederse, o ikisi çok önemli değişkendir. Ve enflasyonun tahrip edici etkileri devam ederse Temmuz'da asgari ücrete zam yaparız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN