Başvuran herkese 3 bin 500 lira kira yardımı müjdesi! Bakan Kurum resmen duyurdu: Seçim öncesi sürpriz gelişme

Başvuran herkese 3 bin 500 lira kira yardımı müjdesi! Bakan Kurum resmen duyurdu: Seçim öncesi sürpriz gelişme

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından harekete geçen hükümet yeni adımını duyurdu. Kentsel dönüşeme olan ilgi hem vatandaşlar hem de yetkililerin ilgisi artarken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan müjdeli haber geldi. Başvuran herkese 3 bin 500 TL verilecek. Seçim önceki sürpriz hamle. Kimse bunu böyle beklemiyordu. İşte detaylar...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketlerinde binlerce canımızı kaybettik. 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremler halen devam etmekte. Bu süreçte kentsel dönüşüme ağırlık veren hükümet yeni hamlesini duyurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, müjdeyi verdi. Seçim öncesi sürpriz hamle. Kira yardımları 3 bin 500 liraya kadar çıkartıldı. Sizde hemen başvurup alabilirsiniz. İşte kira yardımının detayları...

SEÇİM ÖNCESİ SÜRPRİZ HAMLE

Depreme yönelik önlemler alınırken özellik büyük İstanbul depremi herkesi tedirgin etmiş durumda. Gaziantep'in Nurdağı ilçesine giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kentsel dönüşümde, kira yardımı, kamulaştırma yardımı, vatandaşımıza süreci yürütebilmesi adına finans desteği, faiz desteği gibi bir çok destek veriyoruz. Kira yardımlarını arttıracağız. Şu an Bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da bin 500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız"

BAŞVURAN HERKESE 3 BİN 500 TL VERİYORLAR

11 ilde yaşanan yıkım sonrası başlatılan konut projelerini anlatan Bakan Kurum, "Ayakta kalan binaların yüzde 20'si yıkılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız 'Güçlendirme işini yapmayalım, orta hasarlı binaları da aynı ağır hasar gibi güçlendirme yapmadan yeni bina yapıp vatandaşımıza teslim edelim' dedi. Orta hasarlıları da ağır hasarlı statüye koyduk. 653 bin bağımsız yapı yapıp vatandaşa teslim edeceğiz. Bunun için de 1 yıla ihtiyaç var. Daha önce de teslim edeceğimiz konutlar olacak" dedi.

hgghhghg-3.jpg

"HİÇBİR TOKİ KONUTU YIKILMADI"

Yaşanan deprem felaketlerinde hiçbir TOKİ konutunun yıkılmadığının altını çizen Bakan Kurum, "11 ilimizde 143 bin TOKİ konutumuz vardı. 1 tane vatandaşımızın burnu kanamadı. TOKİ yetkin bir kuruluşumuz. Ben de eski bir TOKİ çalışanıyım. Biz sahayı iyi biliyoruz. Bir inşaat nasıl yapılır, nasıl yapılmalı. En doğru zemine, en doğru teknik ile yapıyoruz. Temel sisteminizi ve tekniğinizi doğru seçmeniz gerekiyor. Perdelemenin yoğun olduğu bir sistem ile inşaları gerçekleştiriyoruz. Bu binaların hepsi yapılırken sıvılaşma riski var mı yok mu? Hepsine bakıyoruz" şeklinde konuştu.

ghghhggh-3.jpg

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kentsel dönüşümde kira yardımlarını artıracağız açıklamasında bulundu. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde kira desteğini 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Ankara’da, Bursa’da, Antalya’da ve İzmir’de 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer büyükşehirlerde 2 bin 500 liraya, diğer illerde 2 bin liraya çıkarıyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMLARI NE ZAMAN YATAR?

Nisan ayından itibaren yardımlar hesaplara yatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN