Cebinde bozuk parası olanlar dikkat! Tehlike çanları çalıyor! Artık geçersiz olacak

Cebinde bozuk parası olanlar dikkat! Tehlike çanları çalıyor! Artık geçersiz olacak

Enflasyondaki son durum madeni paraların fiziki durumunu da etkiledi. Artık madeni para kullanırken dikkatli olunması gerekiyor. İşte madeni paralarla ilgili yeni gelişmeler...

Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar kağıt ve madeni paranın değerini etkilemeye devam ediyor. Türk Lirasının değeri düşerken gramajı da gün geçtikçe eriyor. Seçim öncesinde 18 TL bandında ilerleyen dolar kuru seçim sonrasında yükselişe geçerek 25-26 TL bandına kadar çıktı.
100-200 TL gibi rakamlar günlük ihtiyaçlar için yetmezken 2009 yılında piyasaya çıkan 200 TL'nin hiçbir değeri kalmadı. Bu durum da 500 ve 1000 TL'lik banknotların piyasaya sürüleceği iddialarını güçlendirdi. Ayrıca 25 ve 50 kuruş ile 1 TL'lik madeni paralarla ilgili de yeni bir gelişme yaşandı.

yeni-proje-5.jpg

MADENİ PARALAR ARTIK GEÇERSİZ Mİ?

Geçtiğimiz aylarda, 8.2 gram 1 TL 6.6 grama, 6.8 gram olan 50 kuruş ise 5.5 grama düşürülmüştü.
50 kuruş ve 1 TL gibi madeni paraların gramajlarında gidilen değişiklikten dolayı çeşitli yiyecek ve içecek otomatlarında madeni paraların tanınmadığı dikkat çekti. Bu yüzden cebinde madeni para taşıyanların otomatları kullanırken paralarını kontrol ederek kullanmaları önem taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN