Doların 2 TL birden düşeceğini açıkladı! Doları olanlar dikkat: O tarihi bekleyin

Doların 2 TL birden düşeceğini açıkladı! Doları olanlar dikkat: O tarihi bekleyin

Son zamanlarda hızla tırmanışa geçen doların akıbeti herkesi kıskıvrak sardı. Bu konuda Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aydınlatıcı bir yorumda bulundu. Memiş, dile getirdiği yorumunda altın değerinin 2 TL azalabileceğini belirtti. İşte bilinmesi gerekenler...

Memiş, dolar kuru hakkında düşme eğilimi olduğunu ifade ederken Euro hakkında da değerli tespitlerde bulundu. Memiş, gram altının durumuyla ilgili beklentisini de, "Korkma kardeşim, al 1476, yerine koy. O kadar basit. Eğer korkuyorsan, bu trene binmeyeceksin. Bu tür işler cesaret gerektirir" şeklinde belirtti.

Memiş, Youtube üzerinde yayımladığı videoda, sözlerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı ve ekledi:

Amerika Merkez Bankası FED, dün gece saat 21'de faiz kararını duyurdu. Faizi sabit tuttu. 15 ayın ardından ve FED Başkanı Powell'dan keskin bir açıklama bekliyordum. Keskin bir açıklama yaptı. Kapıları sonuna kadar açtı. Hala bu yılın sonuna kadar Amerika Merkez Bankası FED'in faizlerde herhangi bir değişiklik yapmayacağını düşünüyorum.

MB FAİZ ARTIŞI Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın gelecek hafta faiz kararı var. Bu konuda bir faiz artırımı beklediğimi ifade etmiştim. Ve Haziran ayı planımıza sadık kalarak alımlarımıza devam ediyoruz. Yol haritamızda herhangi bir değişiklik yok.

2-001.jpg

BORSA’DA SON DURUM

Borsa İstanbul Yüzendeks'i 5416 puan, %1 lik tepki alımıyla yoluna devam ediyor. "Borsa İstanbul Yüzendeks'inde 5700 puan seviyesi görüldü ama dikkatli olun" uyarılarım vardı. Ve ben kişisel olarak 4950 puan seviyesine kadar düşüş bekliyordum. Bu bekleyişim hala devam ediyor. Borsa tarafında yine orta ve uzun vadeli 6000 puan ve üzerindeki değerleri bekliyoruz. Satış yaptığım pozisyonumu henüz kapatmadım.

DOLAR NE OLACAK?

Dolar kuru 23,67 lira seviyesinde. Dolar kuru hakkında sürekli yükselişlerin sürdürülebilir olacağını düşünmüyorum. Yine önümüzdeki haftayı merakla bekliyoruz. Önümüzdeki haftaya kadar bu güçlü duruşunu koruyan bir dolar TL kuru karşımızda olabilir. Faiz artışını beklediğim için bu alanda bir geri çekilme olabileceğini tahmin ediyorum. Özellikle dolar TL kuru konusunda beklentim; 22 ve ardından 21,80 lira seviyesine kadar bir düşüşü tahmin ediyorum. Dün yine sosyal medya hesaplarımdan paylaşmıştım. Bu tahminimde herhangi bir değişiklik yok. Zaten 23,12 seviyesinden çıkış yapmıştım. Euro TL kuru 25,67 lira seviyesinde ve Euro Dolar paritesi 1,08 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Burada tekrar kısa vadede 1,08 seviyesinin altını test ediyor ve oradan tekrar yükseliyor. Yine bu yaz için Euro Dolar paritesinde 1,15 seviyesini bekliyoruz. Yol haritamızda bir değişiklik yok.

Dolar 2 TL birden düşecek. Doları bozdurmayı geciktirenler dikkatli olmalı. İslam Memiş doların ne olacağını resmen açıkladı.

“BUGÜNKÜ DEĞERLERDEN BEN KORKUYORUM”

Bugünkü değerlerden korkuyorum, beni ürkütüyor, korkuyorum, endişeleniyorum, huzursuzum, dolar almalıyım diyen arkadaşlarımıza Euro'nun daha ucuz olduğunu belirtebilirim. Altın ons fiyatı şu anda 1931 Dolar seviyesinde ve 1928 Dolar seviyesine kadar düşmüştür. Bu düşüş tahminimiz bugün gerçekleşti. 1910 Dolar seviyesini bekliyoruz. Eğer burada 10 Dolarlık 15 Dolarlık bir sapma olsa bile önemli değil. Doları elinde tutan yatırımcıların bu fırsatları kaçırmaması gerekiyor. Yıl içinde hala 2000 Dolar seviyesinin üzerine çıkışları bekliyorum arkadaşlar. Bu nedenle, ons altındaki beklentimiz 1928-1918 dolarlık bir bant aralığı olsa da hiç önemli değil. Biz bu seviyelere, bilindiği üzere, bu hafta 1970'lerden geldik. Bu nedenle, bu düşüş trendi beklentimiz gerçekleşmiş oldu. Ve bu nedenle, doları elinde bulunduran yatırımcının altının ucuz olduğunu bilmesi gerekiyor.

GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Gram altın TL fiyatı şu an itibariyle fiziki tarafta kapalı çarşı piyasasında 1475 lira. 1515 lira seviyesinden bu seviyelere düştük. 30 dolarlık bir düşüş oldu. Gram altını 1481-1482 lira seviyesinden varlıklarımı TL'ye çevirmiştim. Ve bu nedenle 1481-1482'den sattığımız gram altınları şu an 1476 liraya fiziki olarak geri koyabiliyoruz. Yani kar ile geri koyabiliyoruz. Aldık mı almadık. Eğer almak isteyen varsa, pişman olan varsa, buyurun 1481'den sattınız, 1476'da geri koyuyorsunuz. 5 lira kârım var. Eğer pişman olan varsa, biz altınımızı 1481'den 1482'den sattık. Satmıştık. Ama korkuyorum. Korkma, al 1476'dan yerine koy. Bu kadar basit. Eğer korkuyorsan, trenine binmeyeceksin. Bu işler cesaret ister.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN