Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Herkes birbirine haber versin: Gram altın o fiyata çıkacak!

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Herkes birbirine haber versin: Gram altın o fiyata çıkacak!

Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki rekor sonrası yeni tahminini duyurdu. Haftanın ikinci iş gününde gram altın 1493 TL seviyesine ulaşmış durumda. Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü artış devam ederken Hatice Kolçak'tan flaş tahmin geldi. Herkes birbirine haber verdin. 'Gram Altın o fiyata çıkacak!' diyen Kolçak, bombayı patlattı. İşte Hatice Kolçak'ın yeni altın fiyatları tahmini...

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Ekonomi ve Maliye Bakanlığı'nın başına getirilen Mehmet Şimşek'ten sonra hem dolar hem de altın fiyatları uçuşa geçti. Gram altın 1493 liraya kadar ulaşırken çeyrek altın 2458 TL'ye dayanmış durumda. Vatandaşlar 'Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne? Gram altında hedef ne?' sorularını araştırıyor. Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak, altın fiyatlarındaki rekor sonrası flaş açıklamalarda bulundu. 'Gram altın o fiyat çıkacak!' diyen Kolçak, bombayı patlattı. Herkes birbirine haber versin. Büyük patlama geliyor.

MEHMET ŞİMŞEK PİYASALARA NASIL ETKİ EDECEK?

Piyasa yorumlarıyla sık sık gündeme gelen Hatice Kolçak, ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomideki sorumluluğun komple Mehmet Şimşek'e bırakıldığını ifade eden Kolçak, "Mehmet Şimşek tam yetkili olarak atandı ve bundan sonra oluşacak tüm politikalarda hiç kimsenin sözü geçmeyecek. Faizlerin artabileceği veya diğer değişikliklerin olabileceği bir döneme girdik çünkü tam yetki ona verildi. Bu, bağımsızlık gibi görünse de orta ve uzun vadede, olası bir ekonomik model durumunda büyük manevra alanı sağlıyor. Sorumlulukların tamamı Mehmet Şimşek'e bırakılmış oldu.

hghggh-80.jpg

Ancak bu politikanın ne kadar sürebileceği önemli bir soru. Yerel seçimler yaklaşıyor ve genel seçimler kadar önemli. Seçime gidilirken farklı bir para politikası izlenebilir. Ancak genel olarak seçim dönemlerinde daha rahat bir politika uygulanır." yorumunda bulundu.

UZMAN İSİM UYARDI: GRAM ALTIN O FİYATA ÇIKACAK!

Altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulunan Hatice Kolçak, gram altında beklediği yeni seviyeyi duyurdu. Dolar kurundaki yükseliş ile birlikte gram altının daha da yükseleceğini belirten Kolçak, "Doların yükselişi devam ediyor ve bu nedenle gram altın fiyatı da yükselecek. 1.800 TL ve üstünde kalacağını düşünüyorum. Bu rakamı ilk ben dile getirdim ve hala değiştirmedim. Bu yıl için bu seviyeyi bekliyorum. Tabii, satış zamanı geldiğinde durumu değerlendireceğiz. Eğer dolar aniden yükselir ve sonra tekrar düşerse, o zaman durumu gözden geçireceğiz." dedi.

ghhggh-78.jpg

13 HAZİRAN 2023 ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışı 1.486,78 TL'den yapan gram altın bugün 1.481,66 TL alış, 1.481,88 satış fiyatından işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 9.807,00 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 9.561,00 liradan alınıyor, 9.804,00 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Önceki kapanışını 4.926.00 TL üzerinden yapan yarım altın 4.825,00 liradan alınıyor, 4.925,00 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın, son kapanışını 2.463,00 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 13 Haziran itibariyle 2.413,00 liradan alınıyor, 2.463,00 liradan satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR, KAÇ TL?

Tam altın 13 Haziran günü 9.555.74 TL alış, 9,750,91 TL satış fiyatından el değiştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN