Emekli maaşına yeni zam mı geliyor? Beklenen oran yüzde 54,54... Şubat ayı için tarih verildi

Emekli maaşına yeni zam mı geliyor? Beklenen oran yüzde 54,54... Şubat ayı için tarih verildi

Son dakika emekli maaşı haberleri... Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zam sonrası gözler emekli maaşına çevrilmiş durumda. Emekli maaşlarına ilişkin zam oranları kulislerde sık sık konuşulurken gelen yeni haber milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Emekli maaşına yeni zam mı geliyor? Alınan bilgilere göre, TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusu yer alıyor. Şubat ayından ikinci zam yolda. Yüzde 54,54 oranında bir zam daha geliyor. İşte detaylar...

Son dakika haberi... Emekli maaşlarına gelecek olan zam miktarı halen tartışma konusu olurken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi sevince boğdu. TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusu yer alıyor. Alınan bilgi sonrası 'Emekli maaşına yeni zam mı geliyor?' soruları gündeme taşındı. Kulis bilgilerine göre, Şubat ayında yüzde 54,54 oranında bir zam daha yapılması talep edildi. Peki emekli maaşlarına ikinci zam mı geliyor? En düşük emekli maaşı ne kadar? İşte tüm detaylar...

EMEKLİ MAAŞINA YENİ ZAM MI GELİYOR?

Yeni yılla beraber dört gözle beklenen emekli maaşı zam miktarı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 2023 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapıldı. Gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 5.500 TL olurken milyonlarca kişi gelişmeleri yakın takibe aldı. Gelen son dakika bilgisi ise herkesi heyecana boğdu. Emekli maaşına yeni zam mı geliyor?

ŞUBAT AYINDA GELİYOR! BEKLENEN ORAN YÜZDE 54,54

Dün TBMM gündemi aşırı yoğundu. Asıl gündem konusu ise emekli maaşlarıydı. İktidar tarafından 2023 yılı için belirlenen maaş zamları, alım gücü ile kıyaslanıp yeniden değerlendirilme talebinde bulundular. Yapılan incelemeler sonrasında 2023 Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılması için meclise teklif sunuldu.

dfdffd-5.jpg

Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Hatay Milletvekili Serkan Topal, en düşük emekli maaşının en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep etti. Konuşmasına devam eden Topal, "Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin." dedi.

EYT MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

EYT'nin Meclis'e geleceği tarih belli oldu. EYT teklifi, pazartesi günü Meclis'e sunulacak. EYT için gözler pazartesi gününe çevrildi.

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK VE NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşına yapılan son zam sonrasında en düşük emekli maaşı 5500 TL olmuştu. EYT emekli maaşları ise prim gününe ve mesleklere göre değişkenlik gösterecek.

dffddf-24.jpg

Bengü TV’de canlı yayına katılan Bilgin, “EYT’lilerin Mart’ın 1’inde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis’ten çıkacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT için öncellikli olarak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılması gerekiyor. EYT'de kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Ayrıca EYT'de 5 bin prim günü süresi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (46)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
46 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN