Evde hasta yakını olanlar dikkat! Maaşlara zam, sigortaya tam! Duyuru yapıldı

Evde hasta yakını olanlar dikkat! Maaşlara zam, sigortaya tam! Duyuru yapıldı

Yeni düzenlemelerle birlikte, evde bakım maaşı alan kişiler sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve ödemelerine zam gelecek. Bu zam miktarı, memur maaş katsayısındaki değişimler göz önünde bulundurularak belirlenecek. İşte detaylar...

Yakınlarına bakmak zorunda olan kişiler için müjdeli haberler var. Yaşlılar ve engelliler için sağlanan desteklerin yanı sıra, yeni destekler de hayata geçirilecek. İş hayatında yer almak isteyen yaşlılara yönelik esnek çalışma koşulları oluşturulacak ve evde yaşayanlar için profesyonel bakım elemanları yetiştirilecek. Ayrıca, ihtiyaç duyulan malzemelerin alımı da desteklenecek.

EVDE BAKIM YARDIMI AYLIK 4 BİN 336 TL 80 KURUŞ ÖDENİYOR

5

Öte yandan, evde bakım maaşı alan kişilerin ödemelerine de zam gelecek. Ortalama 560 bin vatandaşın yararlandığı evde bakım yardımının tutarı şu anda aylık 4 bin 336 lira 80 kuruş. Ancak bu tutar önümüzdeki dönemde artırılacak ve artış memur maaş katsayısındaki değişime göre belirlenecek.

Temmuz ayında memur maaşlarına toplu sözleşme kapsamında yüzde 6 zam ve enflasyon farkı yansıtılacak. Bu farkı ilk 6 ayda enflasyon oranının yüzde 8'i ne kadar aştığı belirleyecek. İlk 3 aylık enflasyon yüzde 12.52 olarak gerçekleştiğinden, memurların Temmuz zammı enflasyon farkıyla birlikte yüzde 10.44'e ulaşacak.

Ancak memurlara bir refah payı eklenmesi de bekleniyor. Eğer memur maaş katsayısı yüzde 19.18 artarsa, evde bakım yardımı tutarı 5 bin 168 lira 60 kuruşa yükselmiş olacak. Ayrıca, evde bakım yardımının tutarı yüzde 30 veya yüzde 35 artarsa sırasıyla 5 bin 637 veya 5 bin 854 liraya ulaşacak.

Evde bakım desteği; engelli ve yaşlı bireylerin bakımını üstlenen yakınlarına sağlanan bir destek. Yaşlılar ve engelliler için evde bakım hizmeti almak, hem sağlık sorunlarını kontrol altında tutmak hem de onların günlük hayatta ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmak açısından oldukça önemli.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN