Üniversite çağında çocuğu olanlar dikkat! 2027 yılına kadar bitecek, herkes hazırlığını yapsın!

Üniversite çağında çocuğu olanlar dikkat! 2027 yılına kadar bitecek, herkes hazırlığını yapsın!

Teknolojinin gelişmesi, birçok mesleğin de ölmesi anlamına geliyor. Son 100 yılda birçok meslek yok olurken, önümüzdeki dört yıl içinde de bazı mesleklerin artık personel ihtiyacı duymayacağı öngörülüyor. İşte, 2027 yılına kadar kaybolacak meslekler...

Her sene İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda, önümüzdeki dört yıl içinde tükenecek meslekler konuşuldu.

Geleceğin iş piyasasına dair öngörülerde bulunulurken, özellikle gelecekte tükenecek meslek dalları hakkında beyin fırtınası yapıldı.

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin artması ile birlikte birçok mesleğin sonuna gelirken, aynı zamanda birçok yeni meslek de ortaya çıktı. İşsizlik sayısı teknolojini gelişmesiyle günden güne çoğalırken, farklı alanlarda çalışan personel ihtiyacı da artıyor.

GELECEKTE HANGİ MESLEKLER YOK OLACAK?

Teknolojini getirdiği kolaylık ve pratiklikle birlikte birçok kişi artık çalışana bir takım bölümlerde ihtiyaç duymazken yapılan açıklamada bazı mesleklerin önümüzdeki dört yıl içerisinde olmayacağına yer verildi.

Davos kasabasında yapılan konuşmalarda, teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte bir çalışanın becerilerinin yarısına yakınının güncellenmesi gerektiğine yer verilirken ayrıca birçok mesleğin de önümüzdeki dört yıl içerisinde yok olacağı belirtildi.

FARKLI MESLEKLER ORTAYA ÇIKACAK

2027 yılında 69 milyon yeni işin ortaya çıkacağı olacağı, bu doğrultuda 4 yıl içinde 83 milyon kişinin çalıştığı mesleklerin ortadan kalkacağı bahsedilirken, dünya genelinde istihdamın yüzde 2 oranında azalması bekleniyor.

Dünya Ekonomi Forumu sonrası açıklamada bulunan WEF Genel Müdürü Saadia Zahidi, "Hükümetler ve iş yerleri eğitim, yeni beceriler kazandırma ve sosyal yardım yapılarıyla yatırım yaparak geleceğin işlerine doğru dönüşümü desteklemeli" ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki dört yıl içinde personel ihtiyacı kalmayacak meslekler ise şöyle öngörülüyor:

* Bankada çalışmak
* Sekreterlik
* Kasiyerlik
* Ofis işleri

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN