Merkezi Tekirdağ’da bulunan Ege Gıda Meşrubat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket sahipleri için mahkeme 3 aylık geçici konkordato mühlet kararı çıkardı. Gıda ve temizlik sektöründe geniş bir ürün yelpazesinde üretim ve toptan satış yapan firma, mali yapısını korumak için konkordato sürecine girdi.
GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİYLE ÜRETİM YAPIYORDU
Şeker, çay, bulgur, nişasta, sirke ve irmik gibi temel gıda maddeleri ve çamaşır suyu, gazoz ve antifriz gibi temizlik ve kimyasal ürün üretimi yapan şirket, toptan satışta önemli bir yere sahipti.

Sürece dair ilanı yayımlayan Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, alacaklılara çağrı da yaptı. Alacaklıların, kararın bildirilmesinden itibaren 7 gün içerisinde delilleriyle başvuru yaparak konkordato şartlarının oluşmadığını öne sürüp sürecin reddini talep edebilecekleri bildirildi.

