Isuzu'dan 3'ü elektrikli 5 yeni model: Avrupa'da tanıtıldı

Isuzu'dan 3'ü elektrikli 5 yeni model: Avrupa'da tanıtıldı

Türkiye'nin ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu, Brüksel'de düzenlenen Busworld Europe 2025 fuarında gövde gösterisi yaptı. 4-9 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikte, aralarında üç tam elektrikli modelin de bulunduğu toplam beş yeni otobüs ilk kez sergilendi. Büyütülmüş Grand Toro XL ve yeni nesil elektrikli modeller Novociti Volt, Citivolt ve Novo Volt, markanın sürdürülebilir ve yenilikçi ulaşım vizyonunu ortaya koydu.

FUARIN YENİ YÜZLERİ: İŞTE O 5 MODEL

Anadolu Isuzu, Avrupa'nın en büyük otobüs fuarı olarak kabul edilen Busworld Europe 2025'te, farklı segmentlerdeki ihtiyaçlara yanıt veren geniş bir ürün gamı sergiledi. Standın en çok ilgi çeken modelleri, ilk kez tanıtılan yenilikler oldu.

Öne çıkan modeller şunlar:

  • Grand Toro XL: Markanın popüler modeli Grand Toro'nun daha uzun ve daha yüksek kapasiteli versiyonu. Koltuk sayısı 41'e çıkarılırken, bagaj kapasitesi de artırıldı. Bu model, özellikle kısa ve orta mesafeli servis, turizm ve havaalanı taşımacılığı için ideal bir çözüm olarak konumlandırılıyor.

  • Citiport 12 Class 2: Şehirlerarası ve banliyö taşımacılığı için tasarlanan bu model, yüksek yolcu kapasitesi ve geniş iç mekanıyla dikkat çekiyor. Engelsiz erişim tasarımı sayesinde tüm yolcular için konforlu bir seyahat vaat ediyor.

  • Novociti Volt (Nesil 2): Markanın %100 elektrikli otobüsü Novociti Volt, yeni nesliyle fuarda yerini aldı. Özellikle dar şehir sokakları ve orta yoğunluktaki güzergahlar için geliştirilen model, artırılmış konfor, daha yüksek enerji verimliliği ve gelişmiş şarj altyapısı sunuyor.

  • Citivolt 12: 12 metrelik bu tam elektrikli şehir otobüsü, sıfır emisyonlu ve sürdürülebilir bir kentsel ulaşım hedefiyle tasarlandı. Alçak tabanlı yapısı, yoğun şehirlerde erişilebilirliği artırıyor.

  • NovoVolt: Elektrikli ürün gamının en yeni üyesi olan bu orta boy otobüs; belediyeler, özel halk otobüsü işletmecileri ve kampüs içi servisler gibi farklı kullanım alanları için çok yönlü bir alternatif oluşturuyor.

anadolu-isuzu-genel-muduru-tugrul-arikan.jpg

CEO'DAN KÜRESEL BÜYÜME VE ÖZBEKİSTAN MESAJI

Fuar kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, şirketin küresel hedeflerine dikkat çekti. Arıkan, 42 yıldır süren büyüme yolculuğunda ürün yelpazesini sürekli genişlettiklerini ve bugün itibarıyla 45'ten fazla ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. Tuğrul Arıkan, uluslararası faaliyetlerin stratejik bir büyüme alanı olduğunun altını çizdi.

Konuşmasında önemli bir satın alma sürecine de değinen Arıkan, şu ifadeleri kullandı:

"Global ayak izimizi daha da genişletmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda, en yeni adımımız olarak Özbekistan’da faaliyet gösteren SamAuto’nun çoğunluk hisselerini satın almaya yönelik sunduğumuz teklif kabul edildi. Satın alma süreci hızla ilerliyor. Önümüzdeki aylarda ikinci üretim tesisimizi faaliyete geçirmeye hazırlanıyoruz."

anadolu-isuzu-busworld-europe-2025-2.jpg

GELECEĞİN ULAŞIMI: ELEKTRİKLİ VE ÇEVRE DOSTU ÇÖZÜMLER

Anadolu Isuzu'nun fuarda sergilediği üç yeni tam elektrikli model, şirketin çevre dostu ulaşım teknolojilerine yaptığı yatırımı gözler önüne seriyor. Sıfır emisyon hedefiyle geliştirilen Novociti Volt, Citivolt 12 ve NovoVolt, hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor hem de işletme maliyetlerini düşürmeyi vaat ediyor. Markanın açıklamasına göre, bu modeller bugünün ve yarının kentsel ulaşım ihtiyaçlarına modern ve verimli yanıtlar sunmak üzere geliştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN