Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Kimse ücret ödemeyecek: 24 Haziran’da başlıyor

Karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Kimse ücret ödemeyecek: 24 Haziran’da başlıyor

Kurban Bayramı için sayılı günler kala açıklamalarda peş peşe geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan köprü, otoyol ve toplu taşımanın ücretsiz olacağını duyurdu. Bayram tatili ile birlikte başlayacak olan uygulamaların ne zaman sona ereceği en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile duyurulan ücretsiz ulaşım kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı bulunan köprü ve otoyolların Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacağı duyuruldu. Karar ile birlikte uygulamanın ne zaman sona ereceği en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR NE KADAR ÜCRETSİZ OLACAK?


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını duyurdu. Bayramda akraba ziyareti yapacak olan vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulunan Uraloğlu,15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişlerin ücretsiz olduğunu açıkladı.

osman-gazi-koprusu.jpg

Yap-işlet-devret projeleri dışında diğer köprü ve otoyollardan ücret alınmayacağı belirtilirken Kurban Bayramı süresince devlet kontrolünde olan köprü ve otoyollar ile toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı vurgulandı. Kurban Bayramı süresince vatandaşlar rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilecek.

BAYRAMDA ÜCRETSİZ OLACAK

9 günlük bayram tatili ile ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye başladı. Yapılan açıklama doğrultusunda köprü ve otoyollarda uygulanan ücretsiz ulaşımın toplu taşıma içinde geçerli olacağı vurgulandı. Vatandaşlar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan köprü ve otoyollar ile birlikte sevdiklerini kolay bir şekilde ziyaret edebilecek.Bunun yanı sıra demiryolu taşımacılığının önemine değinen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Kurban bayramında demiryolu hatlarının da ücretsiz olacağını belirtti. Yaşanabilecek yoğunluklara karşı ekstra önlemlerin de gündemde olduğu belirtildi.

ego-seferleri.jpg

24 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR


24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'da başlayacak olan ücretsiz ulaşımın 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'a kadar devam edeceği belirtildi. Bunun yanı sıra 28 Haziran Çarşamba günü Başkentray, İZBAN ve Marmaray gibi ulaşım araçlarının da 1 Temmuz cumartesi tarihi itibarıyla ücretsiz olacağı vurgulandı.

ucretsiz-ulasim.jpg


Ulaşım ekiplerinin de aynı zamanda trafikte yoğun çalışma sergileyeceği belirtilirken Bunun yanı sıra Kurban Bayramı boyunca yalnızca kent içi ulaşım sistemlerinde 2,5 ile 3 milyona yakın ülke insanının ücretsiz hizmetten yararlanacağı belirtildi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN