Zam yağmuru sürüyor! Sigaraya rekor zam… artık kimse içemez

Zam yağmuru sürüyor! Sigaraya rekor zam… artık kimse içemez

Son dakika haberi... Sigara fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Pazartesi günü önemli bir açıklamada bulunan Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, bazı sigara gruplarına 5 TL'lik zam geleceğini duyurmuştu. Gelen zammın ardından bir zam haberi daha geldi. Sigara fiyatlarına rekor zam! Artık kimse içemez. Peki sigara fiyatlarına ne kadar zam geldi? İşte 5 Temmuz 2023 Çarşamba en düşük ve en pahalı sigara fiyatları...

Sigara fiyatlarına rekor zam geliyor! Yıl başından bu yana sürekli olarak artışa geçen sigara fiyatlarına bir zam daha geldi. Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş yaptığı açıklamada "Bir sigara gurubuna 5 TL zam geçişi oldu zamlar gelmeye devam edecek" demiş ve kötü haberi duyurmuştu. Gelen haberin ardından bir zam haberi daha geldi. Sigara fiyatlarına rekor zam! Zam yağmuru devam ediyor. Bu fiyatları gören bir daha içmez. Peki sigara fiyatlarına ne kadar zam geldi? Sigara fiyatları ne kadar oldu? İşte 5 Temmuz 2023 güncel sigara fiyatları...

SİGARA FİYATLARINA ZAM ÜSTÜNE ZAM

Sigara fiyatları araştırılmaya devam ediliyor. Fiyatlardaki zam konusunda önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, "Bir sigara gurubuna 5 TL zam geçişi oldu zamlar gelmeye devam edecek. Maliyet zammı, firma zammı, kur zammı hepsi yapılacak bunların. Alkollü ürünlerde yüksek oranda zam geçişi olacak. Çünkü her 6 ayda bir hem alkollü içeceklere hem de tütün ürünlerine ÖTV zammı yapılıyor." ifadelerini kullandı.

jhhjjh-20.jpg

REKOR ZAM GELİYOR! ARTIK İÇMEK HAYAL OLACAK

Yapılan açıklama sonrası sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan ekonomist ve uzman Ozan Bingöl şunları söyledi:

"Şu ana kadar Cumhurbaşkanı aksine bir yetki kullanmadığı için alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV'si otomotik olarak ilk altı aylık ÜFE artış oranında yani yüzde 14.82 olarak zamlanacak, güncellenecektir!"

b45.jpg

EN PAHALI SİGARA FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yapılan açıklama baz alındığında; en pahalı sigara fiyatının 48 TL, en düşük sigara fiyatının ise 36 TL olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN