Emanet aşıyı kendisi için kullanan belediye başkanına soruşturma

Emanet aşıyı kendisi için kullanan belediye başkanına soruşturma

Almanya’da Halle Belediye Başkanı Wiegand’ın sırası gelmediği halde beraberindeki 10 kişi ile aşı olduğu ortaya çıktı. İddialar üzerine Başkan hakkında savcılık soruşturma başlatırken, polis belediyede ve Wiegand’a ait ofislerde arama yaptı.

Almanya'nın doğusunda bulunan Halle kentinde Büyükşehir Belediye Başkanı Bernd Wiegand ile birlikte 10 belediye meclisi üyesinin koronavirüs aşısı yaptırdığı ortaya çıkmıştı.

Başkan'ın aşı planı ve sıralamasına uymaması tepkilere yol açarken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Polis, Wiegand'a ait ofislerde arama yaptı. 

İddiaya göre, ülkedeki aşılama yönetmeliğinde belirtilen sıralamayı ihlal eden Başkan, yaygın aşılama için kendisine emanet edilen dozları hukuksuz bir şekilde kullandı. 

WIEGAND: AŞILAMALAR YÖNETMELİĞE UYGUN  

ZDF'ye açıklamada bulunan Wiegand, yönetmeliğe uygun aşılandığını ileri sürerek, ilk aşıyı 17 Ocak'ta vurulduğunu söyledi. Diğer kişilerin isimlerini vermeyen Wiegand, bir cadı avı başlatıldığını iddia ederek, kendisine vurulan aşının, aşılama işlemlerinden sonra artan dozlardan yapıldığını söyledi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN