Eokul veli bilgilendirme sistemi (vbs) giriş ekranı! 2018 LGS tercih kılavuzu ve lise puanları

Eokul veli bilgilendirme sistemi (vbs) giriş ekranı! 2018 LGS tercih kılavuzu ve lise puanları

EOkul VBS girişi yapmak ve LGS tercih kılavuzunu indirmek için haberimize bakabilirsiniz. LGS tercihleri devam ediyor. Veliler ve öğrenciler lise taban puanlarını ve kontenjanlarını da incelemeyi sürdürüyor. E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) giriş sayfasını ve lise tercihleriyle ilgili tüm detayları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) giriş ekranına haberimizden erişebilirsiniz. 2018 LGS tercih işlemleri devam ediyor. Lise tercihleri nedeniyle son günlerde eokul vbs sisteminde yoğunluk yaşanıyor. Peki eOkul veli girişi nasıl yapılır? LGS tercihleri nasıl yapılacak? Lise taban puanları ve kontenjanları eokulda var mı? İşte LGS tercihleriyle ilgili merak edilen tüm bu detayları haberimizden görebilir, 2018 LGS tercih kılavuzuna ulaşabilirsiniz. 

2018 LGS TERCİHLERİ SON GÜN NE ZAMAN?

LGS sınavına giren öğrenciler tercihlerini, 27 Haziran 13 Temmuz arasında yapacak. Özel lise kayıtları ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların kayıtları ise  2-13 Temmuzda yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak. 30 Temmuz da ise yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek. 6-10 Ağustos'ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-06 Eylül' de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül'de yatılılık başvuruları alınacak.

LİSELERE TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek. Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

2018 LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLA

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

GS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.

EOKUL VBS GİRİŞİ NASIL YAPILIR? UNUTULAN ŞİFRELER NASIL ALINIR?

E-Okul uygulaması Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmekte olan bir uygulamalardan biridir. MEB tarafından açılmış olan bu sistemde; devlet ve özel ilköğretim okulları, özel eğitim kurumları, anaokulları, ortaöğretim kurumları yararlanmaktadır. Bu sistem sayesinde öğretmenler, veliler, öğrenciler, yöneticiler, çok kolay ve hızlı bir şekilde işlemlerini yapabilmek mümkün olacaktır.

E-OKUL GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayıta geçebilirsiniz.

E-OKUL ŞİFRE DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİ

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No', ‘Öğrenci Okul No' ve ‘Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş' seçeneğine tıkayınız.

LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) İKİ BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Yönergeye göre, Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında merkezi sınav, sözel ve sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak. Sözel bölümde, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri alanlarından sorular yer alacak. Sınav aynı gün içerisinde iki oturum halinde uygulanacak. 2018 Sınav tarihi, yeri, uygulanması ve diğer hususlar her yıl Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanacak kılavuzda belirtilecek.

Sınav soruları, 8. sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerileri ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte hazırlanacak.

18-03/26/lgs-1522086911.jpg

LİSE KAYITLARI NASIL OLACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve
geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN