Evde cilt beyazlatma yöntemleri neler? Cildi 15 dakikada porselen gibi yapan formül

Evde cilt beyazlatma yöntemleri neler? Cildi 15 dakikada porselen gibi yapan formül

Cilt beyazlatma maskeleri, güneş ışınlarını uzun süre maruz kalınması sonucu ortaya çıkan lekeleri gidermek için sıkça tercih ediliyor. Stres, sigara ve zararlı alışkanlıklardan dolayı kararan ve kirlenen cildi eski haline getirmek mümkün. İşte, doğal yollarla cilt beyazlatmanın yolları...

Yeni doğan bebeklerin ciltleri saf ve pirüpak olarak olarak dünyaya gelir. Yıllar geçtikçe çeşitli nedenlerle cilt koyulaşabilir ve hatta lekeler oluşabilir. Kimyasal maddelerden oluşan kozmetik ürünleri yerine doğal ürünlerle yapılan maskeler sayesinde cildi beyazlatma işlemi yapılabilir.

CİLT LEKESİ VE KARARMASI NEDEN OLUR?

Cildin kararmasının ve lekelerinin nedenleri genellikle; sigara, aşırı kahve ve kafein içeren ürünlerin tüketilmesi, güneş koruyucu kullanmamak, aşırı stres, yanlış kozmetik ürünlerinin kullanımı gibi bir takım hatalar olabilir. Genellikle bu problemleri yaşayan insanlar, cilt beyazlatma yöntemlerini uyguluyor.

Ara ten rengine ve esmer ten rengine sahip olan insanlar da, beyaz ten rengini tercih ederek cilt beyazlatma yöntemlerine başvurabiliyor. Bu nedenle bu alanda birçok kozmetik ürünler ve çeşitli ilaçlar üretildi.

Fakat bunun yerine doğal yollardan cildi beyazlatma yöntemlerini uygulamak mümkün.

CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİNİ UYGULARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Özellikle hassas bir cilde sahipseniz, her ürünü denemeniz tavsiye edilmez. Bu gibi ürünleri denerken bir dermatologtan yardım alınmalı. Doktor tarafından bu ürünleri kullanmakta bir mahsur görülmediyse, en az 4 hafta cilt beyazlatma yöntemleri uygulanmalı.

gettyimages-1183601686-1296x728-header-1024x575.jpg

DOĞAL YOLLARLA CİLT BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

YOĞURT YÖNTEMİ İLE CİLT  BEYAZLATMA

Yoğurtta rengi gibi cildinizi beyaz hale getirmeye yardımcı olan besinlerden bir tanesi. Yoğurdun içerisinde bulunan laktik sitler cildinizin beyazlamasına yardımcı olur.

Sade halde bulunan yoğurdu cildinize hafif hafif dokunuşlarla sürün. İnce bir tabaka olmasına dikkat edin. Bir kaç dakika yoğurdu cildinizde beklettikten sonra su ile durulayın.

Dilerseniz yoğurdun içerisine bal veya yulaf unu karıştırarak yüzünüzde 10 dakika bekletebilirsiniz.

TAM BUĞDAY UNU VE ZERDEÇAL KARIŞIMIYLA CİLT BEYAZLATMA

Cilt beyazlatma yöntemlerinin bir diğeri de tam buğday unu ve zerdeçal karışımı. Bu beyazlatıcı maske için gerekli olan malzemeler şu şekilde:

Bir tutam zerdeçal tozu, iki tatlı kaşığı buğday unu, bir tatlı kaşığı limon suyu. Bu malzemelerin hepsini karıştırın. Karıştırmış olduğunuz malzemeleri yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın. Belirli aralıklarla uygulayabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE CİLT BEYAZLATMA

Hindistan cevizi yağını tüm yüzünüze sürmek yerine rengini açmak istediğiniz bölgeye sürmelisiniz. Aksi takdirde yüzünüzü yağlandırıp sivilce problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Hindistan cevizi yağını pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz.

BAL VE BADEM MASKESİ İLE CİLT BEYAZLATMA

Bir tatlı kaşığı süt tozu ile bir tatlı kaşığı badem ve balı iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze uygulayıp 10 dk bekletin. 10 dk sonunda yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

PİRİNÇ SUYU İLE CİLT BEYAZLATMA

Pirinç suyu hem cildi beyazlatması hem de cildi beslemesi açısından oldukça önemlidir. Bir miktar pirinç suyunu suda haşlayın. Ilınmış olan suyu her gün tonik yardımıyla yüzünüze uygulayabilirsiniz. Kullananlar cildinde ciddi beyazlama etkisinin görüldüğünü söylüyorlar.

Fakat vermiş olduğumuz cilt beyazlatma yöntemlerini uygularken bir takım kurallara dikkat etmeniz gerekir. Aksi taktirde yüzünüzü beyazlatmak isterken cilt sağlığınızdan olabilirsiniz.

optimized-egg-white-mask-web-1.jpg

ZERDEÇAL, LİMON SUYU, SÜT İLE CİLT BEYAZLATMA

* Zerdeçalın içerisine limon suyu, süt koyun ve karıştırın.

* Temizlemiş olduğunuz cildinize bu maskeyi uygulayın.

* Yüzünüzü hafif ıslatarak bu maskeyi masaj halinde yüzünüze uygulayın.

* 5 dakikalık bir masajın ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve kurulayın.

PATATES DİLİMLERİ İLE CİLT BEYAZLATMA

* Bir büyük boy patatesi parçalara ayırın.

* Patateslerin bir dilimini alnınıza diğer dilimleri yüzünüze bir kısmını da gözlerinizin altındaki koyu halkalara koyun.

* Gece yatmadan önce ve sabahları patatesleri dilimler halinde yüzünüzün belirli noktaların bekletin.

* Bu işlemi gün içerisinde en az 3 defa tekrarlayın. Bu şekilde koyu lekelerden kurtulacak, cildinizi beyazlatacaksınız.

separating-egg-whites-from-egg-yolks-to-make-a-face-mask.jpg

LİMON SUYU VE MISIR UNU MASKESİ İLE CİLT BEYAZLATMA

Yüzünüzde koyu lekeler varsa ev yapımı cilt beyazlatma maskesiyle cildinizdeki koyu lekelerin görünümünü azaltabileceksiniz.

Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı mısır unu
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı:

* Yukarıdaki tüm bu malzemeleri iyice karıştırın.
* Bu maskeyi yüzünüze uygulayın.
* Doğal olarak kurumasını bekleyin.
* Tamamen ılık su ile durulayın.

BALLI SÜT MASKESİ İLE CİLT BEYAZLATMA

Bal, cildimizde antimikrobiyel ve antibakteriyel özellik gösterir. Ayrıca bal, antioksidan özellikleri sayesinde sivilce lekelerini yatıştırır. Bal kuru ve kaşıntılı cildi de yatıştırmaya yardımcı olur.

Malzemeler:

* 1 yemek kaşığı çiğ süt
* 1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:

* Balı süt ile iyice karıştırın.
* Pamuk yardımıyla maskesi cildinize uygulayın ve 15 dk boyunca bekletin. 15 dk sonunda ılık su ile yıkayabilirsiniz.

 

egg-white-face-mask-ig-2.jpg

CİLT BEYAZLATMADA KULLANILAN DOĞAL OLMAYAN MADDELER

KOJİK ASİT

Kojik asit genellikle aknali ciltlerin tedavisinde kullanılır. Hassas olan ciltler için aşırı tehlikeli olduğu söylenmektedir.

ARBUTİN

Kısa sürede süper etkisini görebilirsiniz. Hem de çok aşırı güçlü olmadığı için hassas ciltler için uygun olabilir.

C VİTAMİNİ

C vitaminin sağlık açısından sayısız faydası var. İçerisinde c vitamini barındıran ürünler güneşte ciltte pigmentesyon oluşmasına neden olabilir. o nedenle c vitamini ürünler kullandığınızda muhakkak güneş kremide kullanmanız gerekir.

Cildinizi beslerken aynı zamanda beyazlatmak isterseniz içerisinde c vitamini olup olmadığına dikkat edin. C vitamini cildi beyazlatma da oldukça etkili bir yöntem.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN