100. Yıl anısına 100 milyon adet basılmıştı! Madeni paralardaki Atatürk görseline tepki yağdı: "Bu gerçek mi? "

100. Yıl anısına 100 milyon adet basılmıştı! Madeni paralardaki Atatürk görseline tepki yağdı: "Bu gerçek mi? "

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı anısına 100 milyon adet madeni para basılmasına karar verilmişti. Basılan madeni parçalardaki Atatürk görselini görenler resmen şaşkına döndü. Sosyal medyadan bu duruma tepki yağarken “bu gerçek mi?” soruları soruldu. İşte detaylar…

Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 100 milyon adet madeni para basılırken bu kararın alınmasıyla 5 TL tartışmaları da başlamıştı. Madeni paraların basılmasıyla beraber Vatandaş paranın üzerinde bulunan rölfeye tepki gösterdi. Sosyal medyadan yorumda bulunan kullanıcılar bu görselin Atatürk’e benzemediğini ifade etti.

100. YIL ANISI MADENİ PARALAR BASILDI

Son Dakika’da yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ" 31 Ekim 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 5 lira değerindeki 100 milyon adet madeni para, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılırken son işlemlerden sonra dolaşıma girdi.

yeni-proje-3.jpg

PARADAKİ DETAYLAR DİKKAT ÇEKTİ

Söz konusu paraların çapı 28,15 mm, kalınlığı 1,70 mm, ağırlığı ise 8,25 gram olarak karşımıza çıkıyor. Paranın ön yüzünde dış halka da 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi bulunurken söz konusu motifin dış kontörünün tekrarı kullanarak derinlik verilmeye çalışılmış. Bunun yanı sıra paranın ön yüzünde halka ile göbeğin birleşim noktasında ay yıldız bulunurken ortada ise “Türkiye Yüzyılı” logosu yer alıyor. Bu logonun solunda 5 rakamı bulunuyor. Altında ise “Türk Lirası” yazısı ve yazının altında da “2023” yer alıyor.

yeni-proje-4.jpg

ATATÜRK GÖRSELİNE TEPKİ YAĞDI

Bu madeni paraların arka yüzünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rölfeyi yer alıyor. Atatürk'ün rölfeyinin altında Cumhuriyet ‘in 100. yıl logosu ve çerçevenin etrafında da “Türkiye Cumhuriyeti” yazısı bulunuyor.

Paranın dolaşıma girmesiyle beraber Atatürk’ün resmi büyük tepki çekti. Sosyal medya üzerinden birçok vatandaş paranın üzerinde bulunan görsele eleştiride bulunurken bu görselin Atatürk’e benzemediğini belirterek tepki gösterdi.

a.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN