2021 YKS birinci ek yerleştirme ne zaman, saat kaçta bitiyor? İşte ek tercih kılavuzu

2021 YKS birinci ek yerleştirme ne zaman, saat kaçta bitiyor? İşte ek tercih kılavuzu

YKS üniversite 1. ek tercih dönemi 20 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 10.00'da başladı ve 23 Eylül 2021 Perşembe günü saat 23.59'da sona erecek. Bu yıla özel olarak yapılacak YKS 2. ek tercih tarihleri ÖSYM tarafından ilerleyen günlerde açıklanacak. İşte, YKS üniversite ek tercih başvuru ekranı...

Üniversiteye giriş sınavı YKS'de esas yerleştirmenin ardından iki kez ek yerleştirme yapılacak. Birinci ek yerleştirmeyle boş kalan kontenjanlar dolacak. İkinci ek yerleştirmeyle 140 puan barajını aşan geçen adaylar boş kalan kontenjanları seçebilecek.

YKS 1. EK TERCİH SON GÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BİTİYOR?

Adaylar, 2021 YKS ek yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında TC kimlik numaraları ve şifreleri ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) mobil uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.

Tercih işlemleri, 20 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00'da başladı, 23 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

YKS 1. EK TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

TYT puanı 150 ve üzeri olan adaylar, Tablo 3'te yer alan ön lisans programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir. İlgili AYT/YDT puanı 180 ve üzeri olan adaylar, Tablo 4'teki yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

Tercihlerin tümünün doldurulması zorunlu değildir. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercih iptali yapılmaz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra 'Tercih Süresi' içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizi alarak saklayınız.

YKS 1. EK TERCİH ÖSYM BAŞVURU EKRANI

aw356169-01.jpg

2021 YKS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme ücreti 25 TL olarak belirlendi. Ek yerleştirme ücreti, 24 Eylül 2021 tarihi saat 23.59'a kadar yatırılabilecektir. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları yükseköğretim programları tercihleri geçersiz sayılacak, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Ek yerleştirme ücreti, tercih süresi tamamlandıktan sonraki ilk resmi iş günü saat 23.59'a kadar yatırılabilir. Bu süre tamamlandıktan sonra ek yerleştirme ücreti yatırılamaz.

140 PUAN ALANLAR İÇİN YKS 2. EK YERLERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu yıla özel olarak adaylara ikinci ek tercih hakkı tanınacağını açıkladı.

2021 YKS sonuçlarına göre yapılan esas yerleştirme ve 1. ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından 2. ek tercih yerleştirme yapılacak.

YKS ikinci ek tercih tarihleri henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı.

2021 YKS EK TERCİH ÖSYM KILAVUZU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN