3 gramı altın fiyatına denk geliyor! Manavcı bile bu kadar para verilmez dedi: O ürüne şehir dışından dahi talep yağıyor

3 gramı altın fiyatına denk geliyor! Manavcı bile bu kadar para verilmez dedi: O ürüne şehir dışından dahi talep yağıyor

Bu meyveyi yemek isteyenin cebi alev alacak! 3 gramı altın fiyatına denk geliyor! Manavcı bile bu kadar para verilmez dedi. Ülkenin her yerinde en çok talep gören o ürün için şehir dışından gelenler bile var...

Kış mevsiminde hamilelik döneminde olan anne adaylarının aşermeleri ve bu istekleri karşılamak için çabalayan baba adaylarının hikayeleri, yıllardır konuşulan ve gülümsenen bir konu olmaya devam ediyor. Ancak günümüzde, mevsimin dışında birçok meyveye ulaşmak daha kolay hale gelmiş olsa da fiyatlar adeta dudak uçuklatıyor.

KIŞ İÇİN AYRILIYOR

Özellikle kış aylarında talep gören yeşil erik, mevsim dışında bulunması nedeniyle yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Hasat zamanı toplanan eriklerin bir kısmı ise yıl içerisinde ihtiyaca cevap verebilmesi için soğuk hava depolarında bekletilip satışa sunuluyor.

ERİĞİN TANE FİYATI 100 LİRA

erik-fiyatlari.webp

Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki bir manavda yeşil eriklerin tanesi tam 100 lira, ortalama 50 gram gelen 3 adetlik paketi ise 300 liradan satılıyor. Hamilelik döneminde aşerme isteğini karşılamak isteyen baba adayları, bu meyveyi bulmak için çabalarken cüzdanlarına da dikkat etmek zorunda kalıyor.

‘ALTIN ALSALAR DAHA KARLI BENCE’

erik-fiyatlari1.webp

Yeşil eriğin yüksek fiyatını değerlendiren Hüseyin Sevinç "Ben yemem ama hamile olanlar için alınabilir. Altın alsalar daha karlı bence. 3 gram altın daha mantıklı, eriğe bu kadar para verilmez. Eşim aşerseydi alırdım herhalde" şeklinde konuştu.

Antalya Toptancı Hal Kompleksi'nde bulunan bazı komisyoncularda da yeşil erik bulunuyor. Komisyoncu Bünyamin Gengertepe, yeşil eriğin halde de yüksek fiyatlı olduğunu belirterek, "Hamileler için getirtiyoruz. Günde 15- 20 kişi gelip alıyor. Vatandaş mağdur olmasın diye bulunduruyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN