45 yıllık ustası bile isyan etti! Çiğ 300 TL, pişmişinin 100 gramı 50 TL! Yanından geçeni cayır cayır yakıyor

45 yıllık ustası bile isyan etti! Çiğ 300 TL, pişmişinin 100 gramı 50 TL! Yanından geçeni cayır cayır yakıyor

Sezonunda herkesin severek tükettiği o ürünün ne çiğ haline ne de pişmişinin yanına yaklaşılmıyor. Herkesin sıcak sıcak soba başında tüketme hayali rafa kaldırılıyor. 100 gramı 50 TL’den satılıyor. İşte tüm detaylar…

Sezona yüksek fiyatlarla başlangıç yapan kestanelerin ne çiğ fiyatına ne de pişmiş fiyatına yanaşılmıyor. Çiğ fiyatı 200 TL ile 300 TL bandında yer alırken pişmişini almak isteyen ise 100 gramına 50 TL ödüyor. İşte tüm detaylar…

KESTANE HAYALİ RAFA KALKIYOR

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kestane sezonu yüksek fiyatlarla başlangıç yaptı. Kestane seven birçok kişi sezonun açılmasını beklerken yüksek fiyatlar karşısında da hayal kırıklığına uğradı. Hem hastalıklar hem de kuraklık nedeniyle rekoltesi düşen kestanenin fiyatı da yükseldi.

kestane.jpg

Sinop'un meşhur Erfelek kuzu kestanesi ise tezgahlarda 200 TL ile 300 TL arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Kestane kebap yemek İsteyenler ise 100 gramına 50 TL bırakıp çıkıyor.

KİLO İLE DEĞİL GRAMLA SATILIYOR

Eskiden vatandaşların kilo kilo aldığı kestaneler artık gramlarla satılıyor. Sinop sahilinde uzun yıllardır kestane satıcısı olarak çalışan Kadir Demirbaş, kestane fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu.45 yıldır bu işi yaptığını belirten Demirbaş, sütlü mısır ve kestane kebap satarak geçimini sağladığını söyledi.

kestane-kebap.jpg

Bu yıl kestanede kıtlık olduğunu belirten Demirbaş fiyatlarında arttığını dile getirdi, Geçtiğimiz yıl kilosu 25 ila 30 TL’den satılan Kestanenin bu yıl kilosu 200 TL ile 300 TL'den satılıyor. Geçtiğimiz kavrulmuş Kestanenin 100 gramına 20 TL ödeyen vatandaş bu yıl 50 TL ödüyor. Erfelek kestanesinde kıtlık olması nedeniyle fiyatları bu şekilde arttığını dile getiren Demirbaş, “Biz de bunun 100 gramını 50 liraya vermek zorunda kalıyoruz" diyerek tepkisini gösterdi.

kestane-ustasi.jpg

Kestane fiyatlarının geçtiğimiz seneye göre kıyaslanamayacak düzeyde arttığını dile getiren kestane satıcısı Behçet Şen, “Kestane fiyatları değişiyor. 200, 250 ve 300 lira civarında fiyatlar gidiyor. Biz burada pişmiş olarak satış yapıyoruz. 100 gramını 50 liradan veriyoruz" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN