Akaryakıta çifte zam şoku! Uzman isim açıkladı, araç sahiplerini endişe sardı... Bu kış zor geçecek

Akaryakıta çifte zam şoku! Uzman isim açıkladı, araç sahiplerini endişe sardı... Bu kış zor geçecek

Akaryakıt fiyatları bir türlü durdurulamıyor! Akaryakıta çifte zam şoku! Uzman isimden açıklama geldi... Araç sahipleri ise endişeli: Bu kış zor geçecek.

Gazze'deki bir hastaneye yönelik gerçekleşen bombalı saldırı, dünya genelinde büyük tepkilere yol açarken ekonomik piyasalarda da dalgalanmalara neden oluyor. Petrol fiyatları hızla artarak 90 doları aşarken, bu durum yeni akaryakıt zamlarının kapısını çalıyor. İran, İslam İşbirliği Teşkilatı'na İsrail'e yönelik petrol ambargosu uygulanması çağrısı yaparak gerilimi tırmandırıyor.

DOLAR KURU 28 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI

62e37a7186b2450790bd03d3.webp

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) kaynakları, olağanüstü bir toplantı düzenleme veya hemen eyleme geçme niyetinde olmadıklarını belirtiyor. Dolar kuru ise hareketli bir şekilde güne başladı. 28 liranın üzerine çıkarak yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Merkez Bankası, dolar kuru için dün en yüksek 28.0211 lira seviyesini açıkladı.

BORSA GÜNÜ YÜZDE 3.4'LÜK DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

bist2.webp​​​​​​​

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, gün içinde yüzde 3'ün üzerinde kayıplar yaşayarak 7 bin 842 seviyesine kadar gerileyerek, günü yüzde 3.4'lük düşüşle tamamladı.

Uzmanlar ve ekonomistler, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Avrupa ve Körfez ülkelerinden fon arayışına çıktığı bu dönemde yaşanan tırmanan gerilimin, Türkiye'nin ekonomik durumunu zora sokabileceğini belirtiyor.

Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, dünya genelinde yatırımcıların güvenli liman olarak kabul ettiği dolar ve altına talebin artacağını ifade ederken, bölgesel gerginliklerin özellikle Körfez borsalarını olumsuz etkileyeceğini ve Türkiye'nin yurtdışından kaynak bulma sürecini zorlaştıracağını vurguladı.

"PETROLDE 100 DOLAR SINIRI ÇABUK AŞILABİLİR"

62261454ed13441560e1abc7.webp​​​​​​​

Savaş bölgesinin genişlemeye başladığına dikkat çeken Prof. Dr. Evren Bolgün, Borsa İstanbul'da 100 endeksin yılsonu hedefinin 9.000-9.500 seviyeleri arasında olduğunu ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle bu hedefin ertelenebileceğini söyledi. Petroldeki artışa değinen Bolgün: "Saldırılar artarsa petrolde 100 dolar sınırı çok çabuk aşılabilir. Doların da yılsonunda 30 lirayı bulacağını düşünürsek Türkiye’ye enerji kaynaklı büyük cari açık yükü çıkacaktır. Çünkü petroldeki 10 dolarlık artış 4 milyar dolar yük getiriyor. Piyasalar için bu kış zor geçecek." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN