Antalya’da cansız bedeni kıyıya vuran Merve’nin babası konuştu: Sözün bittiği yerdeyiz...

Antalya’da cansız bedeni kıyıya vuran Merve’nin babası konuştu: Sözün bittiği yerdeyiz...

Antalya'da 6 günde sahile vuran 8 cansız bedenden birinin 4 Ocak'tan bu yana kayıp olarak aranan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas'a ait olduğu tespit edildi. Kızının cenazesini telsim almaya gelen acılı baba Osman Elmas, "Acıyı insan televizyondan izlediği gibi yaşamıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Burada doyamadık. Rabbim orada bizi günahlarımızı bağışlayıp, cennette buluştursun." dedi. Öte yandan polis ekipleri Antalya sahillerinde devriye gezmeye başladı.

Antalya’nın farklı sahillerinde, 6 günde 8 ceset bulundu. Tüm Türkiye'nin konuştuğu olayda Antalya Valiliği 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğunu bildirdi. Yaklaşık 90 kişilik göçmeni taşıyan teknenin battığı ve cansız bedenlerinin Antalya kıyılarına sürüklendiği ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

Kıyıya vuran cansız bedenlerden birinin 4 Ocak'ta kaybolan 18 yaşındaki Merve Şevval Elmas'a ait olduğu DNA sonucu ile kesinleşti.

8546070.jpg

'TEK TESELLİMİZ, BİR MEZARIMIZ OLACAK'

Merve Şevval Elmas'ın babası Osman Elmas, kızının cenazesini teslim almak için bugün adli tıp kurumu morguna geldi. Burada açıklama yapan Elmas, şu ifadeleri kullandı:

8546069.jpg

"Maalesef kıyıya son günlerde 9-10 ceset vurdu. Bunlardan birinin kızım olabileceği üzerinde durdular ve tekrar Antalya'ya geldim. Test yapıldı. Test sonucunda kızım olduğu ortaya çıktı. Allah, kayıpları olanlara sabır versin. Denizde bulunan diğer cesetlerin Suriyeli göçmenler olduğunu söylediler. Filistin'de de günlerdir, aylardır bir zulüm var. Orada da insanlar ölüyor. Acıyı insan televizyondan izlediği gibi yaşamıyor. Sözün bittiği yerdeyiz. Tabii tesellimiz var Allah'ıma şükürler olsun. Rabbim bize bir mezarı çok görmedi. Burada kaybolup da bulunamayan insanlar oluyormuş. Tek tesellimiz, başına gidip dua edebileceğimiz, hasretimizi giderebileceğimiz bir mezarımız olacak. Sahil güvenlik, polis, herkes çok yardımcı oldu ve dört koldan aradı ama netice bu oldu. Kaderimizde evlat acısı yaşamak da varmış."

8546063.jpg

'BURADA DOYAMADIK'

​Cenazeyi İstanbul'a götüreceklerini kaydeden Elmas, "Bugün akşam İstanbul'a gitmiş oluruz. Yarın yetiştirirsek öğle namazında Fatih Camisi'nde cenaze namazını kıldırıp, Kayaşehir'de Kayabaşı Mezarlığı'nda dedesinin yanına defnetmeyi düşünüyoruz. Burada doyamadık. Rabbim orada bizi günahlarımızı bağışlayıp, cennette buluştursun" diye konuştu.

8546064.jpg

Elmas'ın cenazesi, işlemlerin ardından baba Elmas ile amca Abdülrahim Elmas'a teslim edilecek.

ANTALYA SAHİLLERİNDE 24 SAAT CESET DEVRİYESİ

Bulunan cansız bedenlerin ardından polis ekipleri, kıyı kesimlerde devriye gezmeye başladı. Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kadriye, Belek ve Boğazkent sahillerinde kontroller yapıyor.

antalya-devriye-2.jpg

Polis ekipleri 3 mahallenin yaklaşık 15 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde belirli aralıklarla devriye görevi yürütüyor. Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de aralıklarla denizde kontrol çalışmalarını sürdürüyor.

antalya-devriye.jpg

Kadriye Mahalle Muhtarı Süleyman Çalışkan, gazetecilere, "Gerçekten çok üzücü bir durum. İnsan olarak çok üzülüyoruz. Sahil güvenlik ekipleri denizden, polis ekipleri de karada devriye geziyor. İnşallah başka cansız beden sahile vurmaz." dedi.

NE OLMUŞTU?

Manavgat ilçesinin Çenger Mahallesi'ndeki sahilde 17 Ocak'ta başı ve bir kolu, bir gün sonra da Alanya ilçesinin Konaklı Mahallesi sahilinde belden yukarısı olmayan çocuk cesedi bulunmuştu.

Manavgat'ın Çenger ve Denizkent mahallelerinde 20 Ocak'ta cinsiyeti belirlenemeyen 2 ceset, Serik ilçesinin Kadriye Mahallesi'nde de genç bir kadına ait olduğu tespit edilen ceset kıyıya vurmuştu.

Önceki gün Aksu ilçesinde sahilde bir, dün de Serik'in Kadriye Mahallesi sahilinde 500 metre aralıklarla 2 ceset daha bulunmuştu.

antalya-sahili-ceset.jpg

Serik ilçesinde bulunan cesetlerden birinin, 4 Ocak'ta kaybolan Merve Şevval Elmas'a (18) ait olduğu belirlenmişti.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu bildirilmişti.

Açıklamada, 11 Aralık 2023'te Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan teknenin Kıbrıs'a doğru hareket ettiği ve sonrasında bağlantının kesildiği belirtilerek, bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgar ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimalinin değerlendirildiği kaydedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN