Asgari ücretliye Temmuz’da soğuk zam! Rakamı duyan isyan etti

Asgari ücretliye Temmuz’da soğuk zam! Rakamı duyan isyan etti

Asgari ücret zammı için bekleyen milyonlarca çalışanı üzen haber geldi. Ocak ayı zammı sonrasında Temmuz ayında da zam müjdesi alan vatandaşa eski Bakan Vedat Bilgin’den asgari ücret açıklaması geldi. İşte Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı. Duyan kara kara düşündü

Seçim vaatlerinin gerçekleşmesini bekleyen milyonlarca asgari ücretleri Temmuz ayı zam oranını merak etmeye başladı. 8.500 lira olan asgari ücret için eski Bakan Vedat Bilgin’den flaş açıklamar geldi. İşte Enflasyona göre belirlenmesi beklenen asgari ücret için üzen oran… Kimse beklemiyordu

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in kuralları konuşulmaya başlarken asgari ücret memur ve emekli zammı için de düşük oranlar konuşulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur için en düşük maaşın 22 bin TL olacağını açıklamıştı.

img-1290.jpeg

ASGARİ ÜCRETLİYE SOĞUK DUŞ

Ekonominin başına Mehmet Şimşek’in getirilmesiyle seçim vaatleri de suya düştü. Sıkı ekonomi politikası uygulayacağı beklenen Şimşek’in memur, emekli ve asgari ücret için ne yapacağı merak konusu okurken Eski Bakan Vedat Bilgin’den çarpıcı değerlendirme geldi. Bilgin asgari ücret için “Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (35)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
35 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN