Bakan Fidan'ın sözlerine ABD'den ilk yanıt: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

Bakan Fidan'ın sözlerine ABD'den ilk yanıt: Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın "Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir" açıklaması politikacıları da hareketlendirdi. Bakan Fidan'ın sert açıklamalarına ABD'den yanıt gecikmedi. ABD Savunma Bakanı Halkla İlişkiler Yardımcısı Patrick S. Ryder 'Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız' mesajı verdi.

Dün düzenlenen bir basın toplantısında Ankara’daki hain saldırıya çok sert tepki gösteren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Çalışmalarımız neticesinde teröristlerin Suriye’den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur” şeklinde konuşmuştu.

'TOPYEKÜN MEŞRU HEDEFİDİR'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu terör saldırısına cevabının son derece net olacağını söyleyen Fidan “Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar. Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-9.jpg
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder

'TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ'

Bakan Fidan'ın açıklaması bugün dünya çapında yankılanırken, ABD'den konuya illişkin ilk açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Halkla İlişkiler Yardımcısı Patrick S. Ryder CNN Türk'e özel olarak yaptığı açıklamada 'Müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız' mesajı verdi.

yeni-proje-8-002.jpg

RYDER'IN MESAJLARI AKTARILDI

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Ryder'ın mesajlarını canlı yayında şöyle aktardı:

"Türkiye'den gelen açıklamalar sonrası Pentagon'dan bir açıklama gelmemişti. İlk yanıt CNN Türk'e geldi. Özel açıklama aldık. Türkiye ve Türk halkının ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınmış PKK ile olan mücadelesinde NATO müttefikimiz Türkiye’nin sağlam kararlılıkla yanındayız" cevabı geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN