Suriye askeri okuluna İHA saldırısı: Yüzden fazla kişi hayatını kaybetti

Suriye askeri okuluna İHA saldırısı: Yüzden fazla kişi hayatını kaybetti

Suriye'nin Humus kentinde mezuniyet töreni yapan askeri okula, insansız hava aracı saldırısı düzenlendi. Suriye ordusundan yapılan açıklamada, saldırı sonucunda en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 240 kişinin yaralandığı bildirildi. Reuters, törende Suriye Savunma Bakanı'nın da bulunduğunu iddia etti.

Humus'taki bir askeri okulun mezuniyet töreni yapılırken İHA saldırısına uğradığını bildiren Suriyeli yetkililer, aralarında sivillerin ve askeri personelin bulunduğu en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 240 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, patlayıcı yüklü insansız hava araçlarının bitmek üzere olan mezuniyet törenini hedef aldığı belirtildi. Yetkililer saldırı için "malum uluslararası güçler tarafından desteklenen" savaşçıları suçladı.

Ölü sayısının belirtilmediği açıklamada, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu bazı yaralıların durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Reuters haber ajansının Suriyeli bir güvenlik kaynağına göre, Suriye Savunma Bakanı da mezuniyet törenine katıldı ancak saldırıdan dakikalar önce töreni terk etti.

"ESAD GÜÇLERİ BÖYLE BİR OPERASYONDA HEDEF ALINMAYALI YILLAR OLMUŞTU"

Al Jazeera'da yer alan habere göre, törende süsleme yapılmasına yardım eden bir Suriyeli, "Törenden sonra insanlar avluya indi ve patlayıcılar infilak etti. Bombanın nereden geldiğini bilmiyoruz, cesetler yere saçılmıştı" dedi.

Al Jazeera'den Zeina Khodr, bu saldırının "büyük bir güvenlik ihlali, Suriye rejimine bir darbe" olduğunu söyledi. Khodr, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın güçleri, hükümet kontrolündeki bölgenin kalbinde böyle bir operasyonda hedef alınmayalı yıllar olmuştu" dedi.

Muhabir, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Görünüşe göre Suriye rejimi muhalefeti suçluyor çünkü bu saldırıdan birkaç dakika sonra uçakları ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolündeki yerleşim bölgelerini hedef almaya başladı".

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN