Bu fiyatın altındaysa sakın almayın! Zeytinyağında dönen oyunları anlattı: "Bu fiyatın altındaysa sahtedir"

Bu fiyatın altındaysa sakın almayın! Zeytinyağında dönen oyunları anlattı: "Bu fiyatın altındaysa sahtedir"

Zeytinyağı alırken mutlaka dikkat! Eğer bu fiyatın altındaysa o zeytinyağını almaktan kaçının! Uzman isim zeytinyağında dönen oyunları anlattı! Sahte zeytinyağı hakkında ipuçları verdi...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yağ Sanayi Meslek Komitesi Meclis Üyesi Nejat Özduran, ucuz ürünlerden uzak durulması gerektiğini vurgulayarak, sahte ve kalitesiz zeytinyağlarından kaçınılması konusunda uyarılarda bulundu.

"UCUZLUK DEMEK, KALİTESİZ MAL ALDIM DEMEKTİR"

Zeytinyağında fiyatlar tavan yapınca sektör Tunus'a yöneldi - Haberler

Özduran, Egede Son Söz'e yaptığı açıklamada, vatandaşların fiyatı düşük diye kalitesiz ve sahte zeytinyağına yönelebileceğini belirterek, "Ucuzluk demek fiyatı ucuza almak demek değil, kalitesiz mal aldım demektir. Halkımızın sahte yağlardan kurtulması için marka yağları tercih etmesi gerekiyor" dedi.

"VATANDAŞ PAZARDA SATILAN YAĞLARDAN KAÇINSIN"

hakiki-zeytinyagi-nasil-anlasilir-1.webp

Özduran, özellikle internet üzerinden satılan sahte zeytinyağlarına dikkat çekerek, "Satılan birçok yağ; kanola, aspir, palm gibi yağlardır. Bu yağlar boya sanayisinde kullanılıyor. Bunu vatandaşa zeytinyağı diye yediriyorlar. İnternette satılıyor, zeytinyağı tadı vermesi için içine aroma ve ağır yağlar katıyorlar. Vatandaşımız, kıyıda, köşede, pazarda satılan yağlardan kaçınsın" diye uyardı.

120 TL ALTINDAKİ ZEYTİNYAĞINDAN UZAK DURUN

hakiki-zeytinyagi-nasil-anlasilir2.webp

Sahte zeytinyağının görsel olarak değil, laboratuvar ortamında ayırt edilebileceğine dikkat çeken Özduran, "Laboratuvar olmadan gözle ayırt edilemez. İnternet üzerinde kilosu 120 TL'ye teneke zeytinyağı satılıyor. Bu fiyatın altındaki yağlara güvenilmemeli. Denetimlerin sıkı olması ve internet üzerinde sahteciliğin önlenmesi için yasaklamaların yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN