Bunu üretenler sevinçten bayram edecek! Bakan Yumaklı duyurdu: Yüzde 50 oranında zam yapıldı

Bunu üretenler sevinçten bayram edecek! Bakan Yumaklı duyurdu: Yüzde 50 oranında zam yapıldı

Çiftçilere müjde! Eğer bunu üretiyorsanız bu habere çok sevineceksiniz! Çiftçilere müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan geldi! Rahat bir nefes alabilirsiniz. Yüzde 50 oranında zam yapıldı...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim değişikliği ve kuraklığın etkileriyle boğuşan çiftçiler için sevindirici bir haber verdi. Tekirdağ'da incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, ayçiçeği üreticilerine yönelik destek miktarının artırıldığını duyurdu.

DESTEK ÖDEMELERİNE YÜZDE 50 ZAM YAPILDI

thumbs-b-c-e38be20118e254bcafe576b8eb7a2bc9.jpg

İklim değişikliği ve kuraklığın tarım sektörünü olumsuz etkilediğini belirten Bakan Yumaklı, Trakya Bölgesi'nde ayçiçeği üreticilerine sağlanan destek miktarını artırdıklarını ifade etti.

Bakan Yumaklı, Tekirdağ Valiliği ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği İl Değerlendirme Toplantısı'nda sektör paydaşlarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde yağlık ayçiçeği için ton başına ödenen destek miktarının bin TL'den bin 500 TL'ye çıkarıldığını belirtti.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

thumbs-b-c-5c97561fca8a1758d9e21d9884da3d41.jpg

Yumaklı, "İklim değişikliği olmak üzere suya etkisinin yanı sıra da en çok Trakya'daki üreticilerimiz çiftçilerimiz yakından hissetti. Kuraklık ayçiçeği ile alakalı yaklaşık yüzde 42'ye varan oranda kuraklıktan dolayı bir rekolte kaybı söz konusu oldu. Dolayısıyla biz de bunlarla ilgili hem bölge vekillerimiz hem de diğer arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda verilen ayçiçeği ile ilgili desteği bu bölge için Trakya Bölgesi için 1,5 lira olarak yeniden belirlemiş olduk." şeklinde konuştu.

Yeni destek miktarının Resmi Gazete'de yayınlandığını ve yürürlüğe girdiğini belirten Bakan Yumaklı, üreticilere hayırlı olması temennisinde bulundu. Yumaklı ayrıca, yerli ve milli ayçiçeği tohumlarının kuraklıkla daha az etkilendiğini ve bu çeşitlerin kullanımının artırılması için çalışmalar yapacaklarını da ifade etti.

Bakan Yumaklı, Türkiye genelinde tarım, orman ve su alanlarında toplamda 1 milyar 167 milyon lira destek ödemesinin yapıldığını ve bu desteğin üreticilerin hesaplarına aktarıldığını da belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN