Celal Şengör çileden çıktı: 'İlahi' söyletenlere dava açıyor

Prof. Dr. Celal Şengör, sesinin yapay zekâ ile ilahi seslendirilmesinde kullanıldığı videoyu görünce çileden çıktı. Viral olan videoyu hazırlayanlar hakkında dava açacağını belirten ünlü yer bilimci, "Ahlâksızlık tam da budur. Reziller" sözleriyle ateş püskürdü.

Türkiye'nin önde gelen bilim insanlarından Prof. Dr. Celal Şengör, kendisini ilahi söylüyormuş gibi gösteren yapay zekâ ile sahte video hazırlayanlara tepki gösterdi.

"AHLAKSIZLIK TAM DA BUDUR, REZİLLER"

Sosyal medyada gündem olan ilahi videosu hakkında gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Şengör, “Ahlâksızlık tam da budur. Reziller. Birinin yapmadığı bir şeyi yapıyor gibi göstermek büyük bir sahtekârlık aşağılık bir harekettir” dedi.

Şengör, “Biri aynısını yapıp Diyanet İşleri Başkanı’na ya da bir siyasetçiye dine sövdürse hoşlarına gider mi de bunu yapabiliyorlar. Burada önemli olan din de değil. Hangi konuda yapılırsa yapılsın, birine söylemediği bir şeyi teknoloji kullanarak söyletmek ahlâksızlıktır" ifadesini kullandı.

Altaylı, daha sonra yaptığı Twitter paylaşımında da Şengör'ün sahte videoyu hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve dava açacağını bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN