CHP'de genel başkanlık tartışmaları: Özgür Özel 'adayım' dedi

CHP'de genel başkanlık tartışmaları: Özgür Özel 'adayım' dedi

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası çıkan değişim tartışmalarının odağında olan partinin Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için aday olduğunu söyledi. Özel'in yarın düzenleyeceği basın toplantısında adaylığını duyurması bekleniyor.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de başlayan değişim tartışmalarının odağında olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yaklaşan 38. Olağan Kurultayı öncesi 'adaylık' açıklamasında bulundu.

Habertürk'ten Çimen Çetin'e konuşan Özel, "adaylık" tartışmalarına son noktayı koydu. Özel, "CHP Genel Başkanlığına adayım" dedi.

GÖZLER YARINA ÇEVRİLDİ

Özel, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP lideri ile görüştüğünü açıklamış, 15 Eylül Cuma günü CHP Genel Merkezi’nde yapacağı basın toplantısında kurultay sürecine dair değerlendirmelerde bulunacağını ifade etmişti.

CHP Grup Başkanı Özel’in yarın yapacağı açıklamada, kurultay sürecine dair beklenti ve taleplerin yer alacağı tutum belgesi ve adaylığını da kamuoyuna duyuracağı tahmin ediliyor.

YÜZDE 5 İMZA

İlçe ve il kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Parti Meclisi seçimli olağan kurultay tarihini belirleyecek. Kurultayın kasım ayında yapılması bekleniyor. Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 5’nin imzası gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN