CHP'den 'Akbelen' adımı: Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağız

CHP'den 'Akbelen' adımı: Meclis'i olağanüstü toplantıya çağıracağız

Muğla Milas'a bağlı Akbelen ormanlarında gerçekleştirilen ağaç katliamı Türkiye'nin gündemine otururken CHP'den dikkat çeken bir adım geldi. CHP'li Özgür Özel, Akbelen ormanları ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisini (TBMM) olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını koruma mücadelesi sürerken ana muhalefet partisinden yeni bir adım geldi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Meclis'i çevre gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracaklarını duyurdu.

ozgur-ozel.jpg

ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU

Özel'in paylaşımı şu şekilde:

"Tüm muhalefet partilerinin mutabakatıyla ve partimiz listelerinden seçilen milletvekillerinin imzalarıyla Meclis Genel Kurulu'nu Akbelen'de yaşanan katliam ve çevre gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik."

Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı köylüler, 2019’dan bu yana mücadele ediyor.

DOĞA KIYIMI SÜRÜYOR

Dava süreci devam ederken 24 Temmuz sabah saatlerinde bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Eyleme geçen İkizköy direnişçileri de jandarmanın biber gazlı ve coplu saldırısına uğruyor.

Valilik en son "İşlemler için 24 Temmuz 2023’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibariyle sona ermiştir" demişti. Ama bölgede doğa kıyımı sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN