Dağlardan sepetle toplayıp parayı kırıyorlar! Kilosu neredeyse 250 TL'ye kadar çıkıyor, altın meyvede hasat basladi

Dağlardan sepetle toplayıp parayı kırıyorlar! Kilosu neredeyse 250 TL'ye kadar çıkıyor, altın meyvede hasat basladi

Dağlardan sepet sepet topluyorlar! Kilosu neredeyse 250 TL'ye kadar çıkıyor! Altın meyve hasadı başladı! Bunu toplayanlar paraya para demeyecek! Servet değerinde...

Türkiye'nin en kaliteli ve en fazla kuru incirinin üretildiği Aydın, incir hasadına devam ediyor. Ancak geçtiğimiz haftalarda yaşanan yağışlar ve ardından gelen imbat rüzgarları, ürünün kurutulmasını zorlaştırmıştı. Ancak hava durumunun tekrar mevsim normallerine dönmesiyle incir üreticileri rahat bir nefes aldı.

İNCİRİN KİLOSU 140 LİRADAN SATILIYOR

aw033009-05.webp

Sabahın erken saatlerinde incir bahçelerine giren üreticiler, olgunlaşan incirleri tek tek topluyorlar. Toplanan incirler, özel olarak örülmüş sepetlerle taşınarak kurutma seralarına götürülüyor. Burada her gün kuruyan incirler, daha sonra depolara taşınmak üzere seçilmek üzere bekletiliyor. Bu işlem, yaklaşık 2 ay boyunca her hafta devam ediyor ve Aydın'da incir hasadını sonlandırıyor.

Tariş tarafından, hava koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle revize edilen fiyatlarla birinci kalite incirin kilogramı 116 TL'den 140 TL'ye yükseltildi.

İNCİRİN KALİTESİ ARTTI

aw033009-01.webp

Bu yıl mevsim şartlarındaki olumsuzluklar nedeniyle zorlu bir başlangıç yaşandı, ancak son 2 haftada düzelen hava koşulları sayesinde incir kalitesinin arttığını belirten üreticiler, mevsim yağışlarının fazla olmasının bazı bölgelerde kalite düşüklüğüne neden olduğunu ifade etti.

250 TL'YE YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

aw033009-07.webp

İncir üreticileri, bereketli bir sezon geçirmenin mutluluğunu yaşarken, ürünlerinin yüksek kalitede ve rekabetçi fiyatlarla pazara sunulmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Öte yandan bu yıl incirin kilosunun 250 TL'ye kadar yükselmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN