Demirtaş'tan Soylu'nun 'siyasi darbe' açıklamasına hapis göndermesi

Demirtaş'tan Soylu'nun 'siyasi darbe' açıklamasına hapis göndermesi

Edirne Cezaevi'nde 7 yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Türkiye'nin kaderinin belirleneceği 14 Mayıs seçimlerini "siyasi darbe girişimi" olarak niteleyen İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki göstererek, “O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli! Fakat o kadar hapishane yok. Neyse ya. Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak!” dedi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili vuran depremler nedeniyle yeni önlemler altında yürütülen seçimlere 16 gün kaldı. Bu seçimde, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyeleri belirlenecek.

Pusuladaki sıralamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan seçimde yarışacak.

Adalet Bakanı Bozdağ'ın dindar muhafazakar seçmenin yoğunlukta olduğu Urfa'da yaptığı konuşma sırasında yaptığı 'şampanya-secde' kıyaslamasının ardından bir tepki çeken açıklama da İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu'dan geldi.

'HAPİSTE DÜŞÜNECEK ÇOK ZAMANIN OLACAK!'

Edirne Cezaevi tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir” sözlerine ilişkin olarak, “O halde seçimde oy kullanan herkesi, darbe girişimi gerekçesiyle tutuklaman gerekecek Kirli!” paylaşımını yaptı.

Demirtaş paylaşımında, "Fakat o kadar hapishane yok. Neyse ya. Bu problemi çözmek için hapiste düşünecek çok zamanın olacak!" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN