Deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz oldu! Bakanlık açıkladı: O hizmet geçici süreyle bedelsiz

Deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz oldu! Bakanlık açıkladı: O hizmet geçici süreyle bedelsiz

Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan iki büyük deprem, 13,5 milyon insanın yaşadığı 10 şehirde yıkıcı etkilere neden oldu. Deprem bölgesinde iletişim kanallarında erişim sorunu yaşanıyor. Kamu kurumları, borcundan dolayı kapalı olan hatların hepsinin açıldığını ve ankesörlü telefonlardan ücretsiz görüşme sağlanabileceği açıkladı. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta dün (6 Ocak 2023 Pazartesi günü) saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 9 bin 57 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 979 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

kahramanmaras-deprem-son-dakika.jpg

ÜCRETSİZ KONUŞMA VE İNTERNET TANIMLANDI

10 kenti doğrudan etkileyen deprem sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Sayan, deprem bölgesindeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlaması için operatörlere talimat verildiğini ve bölgedeki tüm vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendiğini söyledi.

Ayrıca borcundan dolayı kapalı olan hatların hepsinin açıldığını, ankesörlü telefonlardan ücretsiz görüşme sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Arama kurtarma çalışmalarının iletişim kısmında bir kesinti olmaması için yardım edilmesi gerektiğini belirten Sayan, web tabanlı uygulamalar ile arama yapılmasını ve SMS kullanılmasını önerdi.

deprem-omer-fatih-sayan-twitter.jpg

BORÇ NEDENİYLE KAPANAN TELEFON HATLARI GEÇİCİ OLARAK AÇILDI

İletişim Başkanlığı ise attığı tweet ile birlikte GSM operatörlerinin kapasite artırarak kapanan telefon hatlarının açıldığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı, "Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen depremde devletimiz tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. CİMER'de 'Deprem Acil' başlığını kullanıma hazır hale getirdik. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur" ifadesini kullandı.

Elon Musk da depremin ilk saatlerinde, Türkiye'den onay gelirse bölgeye Starlink uydularını göndereceklerini söylemişti. Fakat Türk yetkililer, mevcut Türksat uydusunun yeterli kapasite sağladığını belirterek Elon Musk'ın teklifini geri çevirmişti.

deprem-iletisim-baskanligi-twitter.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN