Devran döndü: Ev sahipleri artık böyle kiracı istiyor!

Devran döndü: Ev sahipleri artık böyle kiracı istiyor!

Artan enflasyon ve kira fiyatları sebebiyle ev sahiplerinin kiralık evinde uzun süre oturacak aile arayışı yerini kısa süre kalacak olan öğrencilere bıraktı. Ev sahipleri artık kiraya zam yapabilmek için kısa süre oturan bekarları ve öğrencileri kiracı olarak istiyor.

Kira fiyatları her geçen ay yükseliyor. Bununla birlikte kiralık ev bulmak da bir o kadar zorlaşıyor. Yüzde 25 zam sınırına rağmen enflasyonun da sürekli artışı ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıklara neden oluyor ve sonunda ev sahibinin evin tahliyesi için dava açmasına kadar varıyor.

Bu durum ev sahiplerinin kiracı olarak uzun süre oturacak aileleri tercih etmek yönündeki geleneksel tutumunu değiştirdi. Ev sahipleri artık kiralık daireleri için kısa süre oturacak öğrencileri ve iş değişikliği veya evlilik sebebiyle evi boşaltma ihtimali yüksek olan bekarları tercih ediyor.

kiralik-evler.jpg

KISA SÜRELİ KİRACI ARAYIŞI HAKİM

Ev sahiplerinin kiracı bulamama sorunu eskide kaldı. Artık kiralık daireler boş kalmıyor. Bu yüzden de ev sahipleri kısa süreli kiracıyı tercih ediyor.

İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konuyla ilgili şunları söyledi:

''Kiralık daire arayışı çok fazla. Mülk sahipleri de doğal olarak kısa süre kalacak kiracı tercihlerine yöneldiler. Eskiden ev sahipleri öğrencilere, bekara ev vermezlerdi. Şimdi ise üniversitede son sınıf ya da 3'üncü sınıf öğrencileri tercih ediliyor ya da 'Bekar olsun yarın evlenir gider.' diyorlar. Kısa süreli olacak, tahliye taahhütnamesi ve kefil verecek. Kira bedelinin iki üç misli fazla bir geliri olacak. Çok şeyler karşımıza çıkıyor.''

basak-ozcan.jpg

EV BULAMIYORLAR

Bu değişim nedeniyle ev bulamayan ve mağdur olan çok sayıda insan da var. İzmir'de 9 yaşındaki engelli kızıyla yaşayan Başak Özcan, bu konuda mağdur olanlardan biri.

22 gündür bir arkadaşının yanında kaldıklarını söyleyen Özcan ''Şu anki nakliye vesaire ev taşıma bunun sürecinde gelen doğalgaz açma-kapama elektrik su bunların hepsi maddi külfet. Zaman olarak zaten vaktimiz yok. Kızımın okulu eğitim durumu, eve gelen terapistleri, mecburen evimiz olmadığı için dersleri kaldı.'' diyerek kiralık ev arayışının sürdüğünü belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN