Düşük maaşlı EYT'lilere müjde gibi müjde! Maaşlara yeni ayar geliyor... Güzel haberi Muhammed Bayram verdi

Düşük maaşlı EYT'lilere müjde gibi müjde! Maaşlara yeni ayar geliyor... Güzel haberi Muhammed Bayram verdi

Maaşı düşük olan EYT’li vatandaşlara büyük bir müjde verildi! Maaşlara yeni ayar geliyor… Maaşından şikayetçi olan EYT’liler bu haber sizin için. Güzel haberi Ekonomist Muhammet Bayram verdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren EYT yasası ile milyonlarca vatandaş erken emekli olma hakkına kavuştu. Birçok kişi emekli olurken bazı vatandaşlar ise hala emekli olmak için bekliyor. Öte yandan EYT’lilerin en büyük sıkıntılarından biri de ne kadar maaş alacakları sorusu oldu. Çoğu EYT’linin kafasında “acaba aylığım düşük mü bağlandı?” sorusu var. Ekonomist Muhammet Bayram, konuya ilişkin bilgilendirici bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

EYT’LİLER BAZI SORUNLAR YAŞADI

EYT’li vatandaşlara ilişkin açıklamalar yapan Bayram, “Yoğun bir şekilde emeklilik dilekçeleri verilerek SGK’ya başvuru yapıldı. Burada memurdan kaynaklı, emeklilik işleri için verilen evraklar, bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı bazı sorunlar ortaya çıktı. Bu sorunlarla birlikte bazı emeklilerimizin düşük de olsa maaşları daha az bir tutarda bağlanabildi. Eğer emeklilik aylığı düşük olan ve daha yüksek olması gerektiğini düşünen emekliler varsa SGK’ya dilekçe verebilir” dedi.

yeni-proje-2-002.jpg

MAAŞ HESAPLAMASI YANLIŞSA TUTAR GERİ ÖDENİR Mİ?

Bayram, maaşı yanlış yatan EYT’li vatandaşlara ilişkin, “Eğer düşük hesaplandığı ortaya çıkarsa eksik aldığı ay farkları mutlak suretle kendilerine iade edilir. Burada ilgilinin emeklilik dilekçesini verdiği aylık bağlama oranları, büyüme oranları ve enflasyon rakamları burada etkendir. O yüzden emekliler daha önce emeklilik aylığı bağlanan kişi ile kendi maaşını karşılaştırırsa emekliler burada bir yanılgıya düşebilirler. Ancak emekliler SGK’ya konuyla ilgili bir dilekçe verebilirler. Eğer hesaplama yanlışsa mutlak suretle emekliye fark geri ödenir” diye konuştu.

yeni-proje-4.jpg

EYT’LİLERİN HAKKI YANAR MI?

Bayram, şuan EYT ile emekli olmayanların hakkının yanıp yanmayacağına ilişkin olarak, “Eğer bir kişinin işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 öncesi ise ve primini tamamlamadıysa mutlak suretle hakkı devam ediyor. Kanuni bir düzenleme oldu. 8 Eylül 1999 öncesi işe girişi varsa yaş şartı ortadan kaldırıldı ve emekliliğin yolu açılmış oldu. Primi tamamlamayan emekliler çalışarak veya borçlanma yolu ile emekli olabilirler” ifadelerine yer verdi.

yeni-proje-3-001.jpg

5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği 5 bin lira ikramiye tarihine ilişkin açıklama yapan Bayram, “5 bin TL ikramiye var emeklilere verilecek. Bu kasım ayının 15’ine kadar ilgili hesaplara yatacaktır. Mutlak suretle bu ödemelerin zamanında emeklilere yatırılacağını düşünüyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN