Emeklilerden sonra bir müjde de asgari ücretlilere! Seçimden önce zam yapılacak: O isim tarih verdi

Emeklilerden sonra bir müjde de asgari ücretlilere! Seçimden önce zam yapılacak: O isim tarih verdi

En düşük emekli maaşın yapılan yüzde 36'lık zammın ardından asgari ücrete de zam sinyali geldi. Hem seçime sayılı günler kalması, hem de açlık sınırının yükselmesi dolayısıyla asgari ücrete ara zam yapılması ihtimali arttı. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret artacak mı? İşte, asgari ücrete zam yapılacak o tarih...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildiğini açıklamıştı. Seçim öncesi ekonomik hamleler yapan iktidarın asgari ücrete de ilave zam yapması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

CNN Türk'te katıldığı bir programda, "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusunu yanıtlayan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücreti açıkladığında mayıs ayını işaret ettiğini belirten Prof. Dr. Ökten, seçim öncesi atılan adımlara yenilerinin eklenebileceğini ifade etti.

Prof. Dr. Ökten, asgari ücrete ek zam ile ilgili şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı, aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum."

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma vurgulamıştı.

Bakan Bilgin'in bu konu hakkındaki açıklamaları da şöyle olmuştu:

"Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN