Emeklilik sistemi kökten değişiyor! Artık kredi teminatı olarak gösterebileceksiniz

Emeklilik sistemi kökten değişiyor! Artık kredi teminatı olarak gösterebileceksiniz

Emekli sistemi resmen kökten değişiyor! O parayı artık kredi teminatı olarak gösterebileceksiniz. Bu gelişme tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bireysel emeklilik sisteminde yeni bir döneme geçiş için hazırlıklar yapılıyor. Bu kapsamda emeklilik sisteminde de değişiklikler söz konusu. Kredi teminatı olarak gösterilebilecek düzenlemeler söz konusu. Hürriyet yazarı Noyan Doğan’ın açıklamalarına göre BES katılımcıları yeni düzenlemelerle karşı karşıya gelecek. İşte Noyan Doğan’ın açıklamaları…

2024 YILINDA BİREYSEL EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM

Yazar Noyan Doğan, 2024 senesi için bireysel emeklilik sisteminde bazı değişikliklerin olacağını açıkladı. Bu kapsamda bankalardan kredi çekmek isteyen bireysel emeklilik sistemi katılımcıları, BES sözleşmelerini teminat olarak gösterebilecek. Öte yandan bu sözleşme ile uygun faiz oranları ile kredi kullanım hakkına sahip olacaklar.

yeni-proje-3-001.jpg

Yeni sistemin 2024 yılında geçerli olacağının altını çizen Noyan, BES’te yapılacak değişiklikleri şöyle sıraladı:

“Katılımcılar, BES hesaplarındaki birikiminin yüzde 50’ye kadar olan kısmını konut, evlilik, eğitim masrafları için çekebilecek. Bu uygulama da 2024’ün Mart ayında başlayacak.

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’na da girdi; işverenlerin çalışanları için yaptırdığı otomatik katılım sistemi, işveren katkısını da içeren ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşecek ve tamamlayıcı emeklilik sistemi kurulacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemi Türkiye’ye özgü bir model olacak. Sistem 2024’ün son çeyreğinde uygulamaya girecek.

Üniversitelerde okuyan 25 yaş altı gençler için özel BES uygulaması getirilecek. Gençler sisteme dahil edilecek ve uzun süre de sistemde kalmaları sağlanacak.

BES kapsamında engellilere yönelik özel emeklilik uygulaması başlatılacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN